Céklás smoothie (téné, vegán, mindenmentes, cukormentes)

Kedvenc édességeim azok, amikben titkon egy-egy zöldség is meglapul. A zöldséggel felturbózott desszertek még egészségesebbek, mint a sima "mentesek", hiszen amellett, hogy kimaradnak belőlük az egészségre nézve kevésbé előnyös hozzávalók, több rostot, ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak.

Most egy smoothie-ba csempésztem egy kis céklát, ezáltal egy kis folátot, káliumot és vasat. Utóbbira érdemes odafigyelni, nem csak vegán/vegetáriánus étrend mellett. 

Remélem, jól jön ez az egyszerű recept a nyár folyamán 😎

'Leleplező' fotó a titkos hozzávalóval

További zöldséges édesség receptek a blogon:

CÉKLÁS-MÁLNÁS (CSOKIS) SMOOTHIE

(vegán, téné, cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, diétás)

Hozzávalók (1 főre):

  • 1 db kis cékla (kb. egy barackhoz hasonló méretű), a héjában előre megfőzve, majd meghámozva (lehet pár helyen kapni készen, vákuumcsomagoltan is) 
  • fél bögre fagyasztott málna
  • 2 szem király datolya, kimagozva VAGY 2 evőkanál agavé szirup
  • fél teáskanál őrölt vanília
  • 50-100ml zabtej, mandulatej vagy más növényi tej (egyéni ízlés kérdése, hogy mennyire szereted sűrűn - kezdd 50 ml-vel aztán adj hozzá még többet, ha úgy jobban tetszik)
  • opcionális: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a csokis ízért)
  • opcionális: 1 csapott evőkanál chia mag (az omega-3 zsírsavakért és egy kis plusz fehérjéért)

Elkészítés (5 perc + a cékla előfőzése)

Egy konyhai robotgépbe teszem az összes hozzávalót és pár perc alatt krémesre turmixolom. 
Az itókát azonnal elfogyasztom a teraszon 😎🍹





Megjegyzések