A legjobb vegán avokádó toast
Egy egyszerű-de-nagyszerű recepttel érkezem. Megmutatom, én hogy készítem az avokádó krémet a reggeli pirítósra! 😋🥑
Nekem nagyon fontos az esztétikum is az ételeknél, ezért mindig teszek rá valamit dekorációképpen, aminek a színe elüt az avokádó színétől. Valami miatt a pirosak felé húzok: gránátalma mag, rózsa bors, aprított szárított paradicsom, stb.
Friss koriander levelekkel is megszórom, mert elképesztő jól illik hozzá ízben :)
Hozzávalók (2 személyre)
- 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 1 nagyobbacska érett avokádó (vagy 2 kicsi)
- 1 evőkanál tahini
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy más hidegen sajtolt olaj
- pár csepp citromlé vagy lime-lé
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
- feltét: gránátalma mag vagy színes bors vagy apróra vágott szárított paradicsom
- feltét: friss koriander levelek
- feltét: 1 kiskanálnyi szezámmag vagy pirított dió
Elkészítés (5 perc)
- Megpirítom a kenyérszeleteket.
- Az avokádóról lehúzom a héját és eltávolítom a magját.
- Egy mély tányérba teszem a tahinivel, az olajjal és a citromlével és összetöröm egy villával.
- Az összetört avokádóhoz hozzáadom a sót és a fokhagyma granulátumot.
- A pirítósokat megkenem az avokádó krémmel.
- Megszórom a feltétekkel.
Induljon jól a reggel! 🌤🌻
Megjegyzések
Megjegyzés küldése