A legjobb vegán avokádó toast

Egy egyszerű-de-nagyszerű recepttel érkezem. Megmutatom, én hogy készítem az avokádó krémet a reggeli pirítósra! 😋🥑 

Nekem nagyon fontos az esztétikum is az ételeknél, ezért mindig teszek rá valamit dekorációképpen, aminek a színe elüt az avokádó színétől. Valami miatt a pirosak felé húzok: gránátalma mag, rózsa bors, aprított szárított paradicsom, stb.

Friss koriander levelekkel is megszórom, mert elképesztő jól illik hozzá ízben :)



Hozzávalók (2 személyre)

  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 nagyobbacska érett avokádó (vagy 2 kicsi)
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy más hidegen sajtolt olaj
  • pár csepp citromlé vagy lime-lé
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
  • feltét: gránátalma mag vagy színes bors vagy apróra vágott szárított paradicsom
  • feltét: friss koriander levelek
  • feltét: 1 kiskanálnyi szezámmag vagy pirított dió 

Elkészítés (5 perc)

  1. Megpirítom a kenyérszeleteket.
  2. Az avokádóról lehúzom a héját és eltávolítom a magját. 
  3. Egy mély tányérba teszem a tahinivel, az olajjal és a citromlével és összetöröm egy villával. 
  4. Az összetört avokádóhoz hozzáadom a sót és a fokhagyma granulátumot.
  5. A pirítósokat megkenem az avokádó krémmel. 
  6. Megszórom a feltétekkel.
Induljon jól a reggel! 🌤🌻

Megjegyzések