A legjobb vegán avokádós pirítós
Elárulom a kedvenc avokádókrémem titkát: a TAHINI!
Hozzávalók (2 főre)
- 1 nagy érett avokádó (vagy 2 kisebb)
- 2 evőkanál tahini
- pár csepp citromlé (vagy lime leve)
- egy kis só, bors és fokhagyma-granulátum
- 4-6 szelet teljes kiőrlésű kenyér, megpirítva
- a tetejére friss korianderlevél, 1-2 teáskanál rózsabors
Elkészítés: 5-10 perc
1. Megpirítom a kenyér szeleteket.
2. Az avokádót félbevágom, eltávolítom a magját, meghámozom, majd egy villával összetöröm.
3. Hozzáadok két evőkanál tahinit és egy kis citromlevet az összetört avokádóhoz. Tovább nyomkodom a villával, míg krémes nem lesz.
4. Az így kapott krémet tovább ízesítem pici sóval, borssal és kb. egynegyed teáskanál fokhagyma granulátummal.
5. Vastagon megkenem a pirítósokat az avokádókrémmel. Villával "csíkozom" az esztétikum kedvéért :)
6. Az avokádós pirítósokat koriander levelekkel és 1-2 teáskanál kis rózsaborssal koronázom meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése