Vegán kókuszgolyó - vaj helyett banánnal!

Hatalmas sikert aratott ez a könnyed, vegán kókuszgolyó itthon. Semmiféle zsiradékot nem használtam hozzá, és édesítőszerből is csak minimálisat. 30 percen belül mindennel együtt megvan.

A titka a 2 érett banán.
Krémessé teszik a kókuszgolyó masszát, mintha csak vajat használtam volna.

A banánnak ugyan nagyobb a szénhidrát tartalma, mint ha eritritet használtam volna (amiben zéró szénhidrát van) de mostanában az a hitvallásom, hogy jobb időnként egy kis banánt enni, ami teljesen természetes, mint naponta mesterséges édesítőszert fogyasztani. A banánban ráadásul vannak olyan vitaminok és tápanyagok, amikre nagy szükségünk van. Az egyik ilyen a kálium, ami számos testfunkciónk szabályozásában fontos szerepet játszik, de még a stressz kezelésében is nagy szerepe van.  

Recept a kép alatt!


Hozzávalók (kb. 25 db-hoz)

  • 2 érett banán
  • 150g háztartási keksz
  • 0.5 teáskanál vanília aroma
  • 2-3 evőkanál zabtej
  • 2 ek kókuszvirágszirup
  • 3 ek kakaópor
  • + a forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítés
  1. A háztartási kekszet ledarálom. 
  2. A banánból pürét készítek. (1. és 2. lépés végezhető egyszerre is, tehát egyből összedarálható a keksz a banánnal, de így egy kicsit lassabban fog összeállni)
  3. A darált kekszet, banánt összekeverem és egyesével hozzáadom a vanília aromát, zabtejet, kókuszvirágszirupot, kakaóport, hogy egy masszává álljon össze.
  4. 10 percre állni hagyom a hűtőben.
  5. Diónyi golyókat formálok a masszából a kezemmel és beleforgatom a kókuszreszelékbe.
Hűtőben tárolandó, 2 napig eláll. 



Megjegyzések