Kedvenc reggelim: Articsókás-spenótos melegszendvics
A legeslegkedvencebb reggelim már hónapok óta a spenótos-articsókás melegszendvics.
Szeretem valami meleggel, de egyszerüen indítani a napot. Ez a kaja 10 perc alatt elkészül és isteniek az ízek együtt. Amint látjátok, a feltét kb olyan vastag, mint a fél zsemlék... imádom!
Egy levessel vagy salátával vacsorára is szuper.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 zsemle vagy 2 szelet jófajta teljes kiörlésü kenyér
- pár csepp olívaolaj
- 1-2 kövér gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 2-3 gombóc mirelit leveles spenót (vagy 2 nagy marék friss)
- néhány darab olajban eltett articsóka, összedarabolva*
- só, bors
- 2-3 szelet vegán olvadós pizza mozarella vagy sima sajt
Alternatív variációk:
* articsóka helyett használhatsz aszalt paradicsomot is, így is nagyon finom
**néhány evőkanál konzerv lencsét hozzáadva tovább nő az ízélmény és a fehérje-mennyiség :)
* articsóka helyett használhatsz aszalt paradicsomot is, így is nagyon finom
**néhány evőkanál konzerv lencsét hozzáadva tovább nő az ízélmény és a fehérje-mennyiség :)
Elkészítés
- A mirelit spenótot előző este átteszem a hűtőbe, hogy reggelre kiolvadjon. Vagy a mikroban pár perc alatt kiolvasztom :)
- A sütőt grill fokozatra kapcsolom, 200 fokon.
- Egy serpenyőben olajat forrósítok. Beledobom az összezúzott fokhagymát.
- A fokhagymára rádobom a felolvasztott spenótot és az articsóka darabokat. Sózom, borsozom, összeforgatom. (**itt adom hozzá a lencsét, ha ezt a verziót készítem)
- A kenyérszeleteket vastagon megrakom ezzel a töltelékkel, majd a tetejére teszem a sajtot.
- A sütőben 3-4 perc alatt megsütöm a melegszendvicseket. Én úgy szeretem, ha már kicsit barnul a sajt, de ez ízlés kérdése :)
Adagonként
Költség: kb 200-250 Ft
Kalória: ~300
CH: 30-35g lassú (a kenyér típusától függöen)
Fehérje ~ 10-12g
Megjegyzések
Megjegyzés küldése