Csokis-cseresznyés gyümölcskenyérke
Ez a recept nagy megtiszteltetésemre megjelent a Vidék íze magazinban a nyáron.
Nagyon köszönöm Palágyi Editnek az interjút :)
A süti már-már egészséges: teljes kiőrlésű, cukormentes és laktózmentes. Más gyümölccsel is jól működik.
Hozzávalók (10 db muffinhoz):
- 220 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 60 g erythritol
- 2 db tojás
- 150 ml (laktózmentes) tejföl (vagy joghurt)
- 110 ml olívaolaj vagy 120g puha vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 35 g diabetikus csokoládé (fehér- és ét-)
- 15 dkg cseresznye (vagy meggy)
- 1 doboz (laktózmentes) krémtúró (250g)
- 5-6 evőkanál por erytrit
- 1 evőkanál tej
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 30 perc
- A sütőt előmelegítem 220 fokra.
- Összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és az erythritet.
- Egy másik tálban felverem a tojásokat, hozzáadom a joghurtot vagy tejfölt, olajat és vanília aromát. Turmixgéppel (vagy villával) egy kicsit összedolgozom.
- A joghurtos masszát hozzáöntöm a lisztes keverékhez, és jól összedolgozom
- Beleszórom a tésztába a csokit és a cseresznyét is.
- Megtöltöm a muffin formákat, majd kb. 5-10 percig 220 fokon, utána még 15-20 percig 180 fokon sütöm. A kezdeti magasabb hőmérséklet segít abban, hogy a muffinok szépen megemelkedjenek.
- Ha teszek rá mázt, akkor mindenképp megvárom, míg a sütik kihűlnek, különben lefolyik róluk a krém!
- A mázhoz annyi porcukrot teszek, hogy viszonylag sűrű állagú legyen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése