Sült retek

Az úgy volt, hogy volt néhány pár napos retek a hűtőmben, de nyersen már untam őket. Mivel kaját nem dobok ki, kipróbáltam, mi lesz, ha megsütöm - nem bántam meg! 
10-12 perc alatt puhára sül, kicsit édeskéssé és szaftossá válik. Kicsit talán a hasábburgonyához vagy a sült zellerhez hasonlít. Egy biztos: ezentúl retket csak sütve eszek :)  


Hozzávalók (2 adag)

- 5 db nagyobbacska retek - a teteje és alja levágva; 
- 1 evőkanál olívaolaj (vagy pár fújás olívaolaj spray)
- kakukkfű, só

Elkészítés

1. A sütőt grill fokozaton 220 fokra melegítem
2. Felkockázom a retket, egy nylonzacskóba teszem. Hozzáöntöm az olívaolajat, kakukkfüvet & sót. Összerázom.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe szórom a retket és 10-12 perc alatt puhára sütöm. Egyszer-kétszer érdemes megforgatni, hogy ne égjen meg sehol.


Megjegyzések