Epres - bazsalikomos toast
Március 15. -ét egy nemzeties érezelmű reggelivel indítottam.
És rájöttem, hogy az eper és a bazsalikom fantasztikus párost alkotnak :)
- 6 szelet toast kenyér
- ~100g ricotta, cottage cheese vagy krémtúró
- 2 marék friss bazsalikomlevél
- 5-6 nagy szem eper felkockázva
- agavé szirup
VAGY balzsamecet krém - amit házilag is elkészíthetsz, ha 10 percig kis lángon főzöd a balzsamecetet
Elkészítés
- Megpirítom a kenyérszeleteket és vastagon megkenem őket ricottával (túrókrémmel).
- Megszórom az eperdarabokkal és a bazsalikommal.
- A kenyéreszeleteket meglocsolom 1-1 teáskanál agavésziruppal (mézzel), balzsamecet krémmel vagy mindkettővel.
- A fenti zászlós elrendezést csak nemzeti ünnepekre ajánlom. Helyette az alábbi kompozíciót próbáld ki, hiszen a legjobb, ha összeérnek az ízek :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése