Epres - bazsalikomos toast

Március 15. -ét egy nemzeties érezelmű reggelivel indítottam.

És rájöttem, hogy az eper és a bazsalikom fantasztikus párost alkotnak :) 


Recept (2 főre / 6 szelet kenyérhez)

  • 6 szelet toast kenyér 
  • ~100g ricotta, cottage cheese vagy krémtúró
  • 2 marék friss bazsalikomlevél
  • 5-6 nagy szem eper felkockázva
  • agavé szirup
    VAGY balzsamecet krém - amit házilag is elkészíthetsz, ha 10 percig kis lángon főzöd a balzsamecetet
Elkészítés
  1. Megpirítom a kenyérszeleteket és vastagon megkenem őket ricottával (túrókrémmel).
  2. Megszórom az eperdarabokkal és a bazsalikommal. 
  3. A kenyéreszeleteket meglocsolom 1-1 teáskanál agavésziruppal (mézzel), balzsamecet krémmel vagy mindkettővel.
  4. A fenti zászlós elrendezést csak nemzeti ünnepekre ajánlom. Helyette az alábbi kompozíciót próbáld ki, hiszen a legjobb, ha összeérnek az ízek :) 



Megjegyzések