Isteni tonhalas melegszendvics
Ez az első szendvics receptem a blogon, de nem az utolsó.
Nagyon rákaptam az elmúlt hetekben a melegszendókra, de mint azt sejthetitek, innovációs lehetőséget találtam ezen a területen is és nagy kísérletezésbe kezdtem.
Elsőként az egyik kedvencemet osztom meg: vastag réteg tonhalas melegszendvicskrém házi, egészséges "majonézzel" és olvadt parmezánsajttal. Fenomenális!
1. lépés: tonhalkrém |
2. lépés: parmezán sajt |
3. lépés: ropogósra grillezem |
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz, azaz 3 szelet kenyérhez)
Melegszendvicskrém
- fél pohár sűrű natúr/görögjoghurt
- kis konzerv tonhal (85g-os) lecsepegtetve
- 1 teáskanál dijoni mustár
- pár csepp almaecet
- pár csepp citromlé
- 3-4 nagyobb szem kapribogyó felaprítva
- friss vagy szárított petrezselyem
Ezen kívül
- 1 marék parmezán sajt
- néhány jégsaláta levél
- 3 szelet jófajta teljes kiőrlésű kenyér*
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítem grill fokozaton 200 fokra. Beteszem a kenyereket 2 percre, hogy picit megpiruljon az egyik oldaluk.
- Közben összekeverem a melegszendvics krémet a fenti hozzávalókból.
- A kenyereket kiveszem a sütőből és a puhábbik, még nem megpirított oldalára saláta leveleket teszek.
- Vastagon megkenem melegszendvicskrémmel, majd bőségesen megszórom parmezán sajttal.
- Visszateszem a szendvicseket a sütőbe kb. 3-4 percre, míg a sajt barnulni nem kezd rajtuk.
*Jókenyér teljes kiőrlésű magvas kenyerét használtam, amiből 3 szelet kb. 100g, 33g CH és 220kcal: http://jokenyer.hu/teljeskiorlesu-termekek/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése