Cukkinis-garnélás tészta (teljes kiőrlésű)

Felejtsd el a szénhidrát-ellenes újévi fogadalmakat!

Az egészséges étrend 45-65%-a ugyanis szénhidrát. Csak nem mindegy milyen.
Olvasd el Napi Táptudás érdekes szakértői posztját & nyugodtabban vacsizol majd egy tál tésztát:
http://napitaptudas.blog.hu/2016/11/25/a_nagy_szenhidrathiszteria



Hozzávalók (1 főre)

  • 60g-70g száraz, teljes kiőrlésű tészta
  • víz
  • 2x fél evőkanál olívaolaj
  • 7-8 db garnélarák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél cukkini, zöldséghámozóval vékony szeletekre vágva
  • 1 ek petrezselyem
  • 2-3 evőkanál sűrű joghurt, krémsajt vagy tejszín (esetleg 1 ek fehérbor) 
  • só, bors 

Elkészítés

  1. Megfőzöm a tésztát: egy nagy lábasban, bőséges sós vízben, a zacskón szereplő előírások szerint. Általában 9 percig, zubogó vízben, gyakran kavargatva. Ha kész, leöntöm róla a vizet, de 3-4 evőkanálnyit félreteszek a szószhoz a főzőléből. 
  2. Olívaolajon 2-3 perc alatt a megpirítom a garnélarákokat. Ha kész, félreteszem egy tányérra. 
  3. Olívaolajon megpirítom a fokhagymát és a cukkinit (2 perc)
  4. Lejjebb veszem alatta a tüzet és hozzáadom a petrezselymet, tejszínt, fehérbort és a félretett tészta főzőlevet. Sózom, borsozom. További 2 percig főzöm.
  5. Az így kapott szószba beleforgatom a már megfőtt tésztát és a garnélarákokat. Az egészet 1-2 perc alatt átmelegítem és összerázom. 
IR-diétásoknak: Egy fent leírt adagban 45g lassú szénhidrát van (ez 60 g teljes kiőrlésű tészta szénhidrát tartalma)

Megjegyzések