Karácsonyi kekszek
Ráfordultunk a karácsony előtti utolsó napokra. Hoztam Nektek egy egyszerű keksz receptet, ami szépen díszítve és csomagolva nagyon jó ajándék lehet - és még a bevásárló központokat is elkerülheted :-)
Nagyon jól formázhatóak és gyors recept!
Nem muszáj csokiba mártogatni őket, de erősen javasolt ;-)
Hozzávalók (nagyon sok kekszhez):
- 1/2 bögre kókuszzsír olvasztva
- 1/2 bögre erytrit
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 és 1/4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 3/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
Díszítéshez:
- 1/2 tábla diabetikus étcsoki
- 1 evőkanál kókuszzsír
- kókuszreszelék, goji bogyó, dió, stb.
- (de cukormázzal is díszítheted)
Ekészítés
- Kézi turmixgéppel összekeverem a megolvadsztott kókuszzsírt az erytrittel. Hozzáadom a tojást és a vanília aromát.
- Egy másik tálban összekeverem a lisztet, fahéjat, sót és sütőport.
- Apránként hozzáadom a száraz hozzávalókat az erytrites-olajos masszához és eldolgozom.
- 30 percre beteszem a tésztát a hűtőbe - ne felejtsd ott tovább, mert akkor túl keménnyé válik a tészta.
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és a kekszformákkal különböző alakú kekszeket vágok ki belőle.
- Két tepsibe sütőpapírt teszek és erre rakom a kekszeket. 8-9 percig sütöm őket.
- A díszítést később végezd, várd meg míg kihűlnek a kekszek.
- Csokimáz: alacsony tűzön megolvasztok 1 evőkanál kókuszzsírt egy kis lábasban. Hozzáadom a feldarabolt, fél tábla étcsokit.
- A kihűlt kekszeket belemártogatom a meleg csokimázba, majd megszórom őket kókuszreszelékkel, mandulával, goji bogyóval - ami szimpatikus.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése