Karácsonyi kekszek

Ráfordultunk a karácsony előtti utolsó napokra. Hoztam Nektek egy egyszerű keksz receptet, ami szépen díszítve és csomagolva nagyon jó ajándék lehet - és még a bevásárló központokat is elkerülheted :-)
Nagyon jól formázhatóak és gyors recept!  

Nem muszáj csokiba mártogatni őket, de erősen javasolt ;-) 



Hozzávalók (nagyon sok kekszhez):

  • 1/2 bögre kókuszzsír olvasztva 
  • 1/2 bögre erytrit
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 és 1/4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1/2 teáskanál fahéj 
  • 3/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
Díszítéshez:
  • 1/2 tábla diabetikus étcsoki
  • 1 evőkanál kókuszzsír 
  • kókuszreszelék, goji bogyó, dió, stb.
  • (de cukormázzal is díszítheted)

Ekészítés

  1. Kézi turmixgéppel összekeverem a megolvadsztott kókuszzsírt az erytrittel. Hozzáadom a tojást és a vanília aromát.
  2. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, fahéjat, sót és sütőport.
  3. Apránként hozzáadom a száraz hozzávalókat az erytrites-olajos masszához és eldolgozom. 
  4. 30 percre beteszem a tésztát a hűtőbe - ne felejtsd ott tovább, mert akkor túl keménnyé válik a tészta.
  5. A sütőt előmelegítem 175 fokra. 
  6. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és a kekszformákkal különböző alakú kekszeket vágok ki belőle. 
  7. Két tepsibe sütőpapírt teszek és erre rakom a kekszeket. 8-9 percig sütöm őket.
  8. A díszítést később végezd, várd meg míg kihűlnek a kekszek.
  9. Csokimáz: alacsony tűzön megolvasztok 1 evőkanál kókuszzsírt egy kis lábasban. Hozzáadom a feldarabolt, fél tábla étcsokit.
  10. A kihűlt kekszeket belemártogatom a meleg csokimázba, majd megszórom őket kókuszreszelékkel, mandulával, goji bogyóval - ami szimpatikus. 

Megjegyzések