Sült padlizsán tahinivel & gránátalmával

Jesszus, ez zseniális, és mennyire egyszerű! Az ízektől majdnem könnybe lábadt a szemem.

Arabos beütésű, teljes kiőrlésű pitával ajánlom :)


Hozzávalók (1 adaghoz, szorozd fel szükség szerint)
  • 1 padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj (vagy olívaolaj spray)
  • só, bors
  • 1/4 gránátalma magjai
  • egy nagy marék friss koriander
  • (opcionális) 1 evőkanál szezámmag  tablespoons toasted sesame seeds
Az öntethez:
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1/4 citrom leve
  • 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A padlizsánt hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágom (vagy csak félbevágom, ekkor hosszabb lesz a sütési idő).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem a padlizsánt, megkenem őket olívaolajjal, sózom, borsozom.
  4. Kb 25 - 30 perc alatt puhára sütöm a padlizsánt a sütőben. 
  5. Közben elkészítem az öntetet: a hozzávalókat egy kis pohárban összekeverem.
  6. Ha elkészült a padlizsán, tányérra helyezem, meglocsolom a tahinis szósszal, megszórom gránátalmával és friss koriander levelekkel. Pitával tálalom. 





Megjegyzések