Sült padlizsán tahinivel & gránátalmával
Jesszus, ez zseniális, és mennyire egyszerű! Az ízektől majdnem könnybe lábadt a szemem.
Arabos beütésű, teljes kiőrlésű pitával ajánlom :)
Elkészítés:
Arabos beütésű, teljes kiőrlésű pitával ajánlom :)
Hozzávalók (1 adaghoz, szorozd fel szükség szerint)
- 1 padlizsán
- 1 evőkanál olívaolaj (vagy olívaolaj spray)
- só, bors
- 1/4 gránátalma magjai
- egy nagy marék friss koriander
- (opcionális) 1 evőkanál szezámmag tablespoons toasted sesame seeds
Az öntethez:
- 1 evőkanál tahini
- 1 evőkanál hideg víz
- 1/4 citrom leve
- 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A padlizsánt hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágom (vagy csak félbevágom, ekkor hosszabb lesz a sütési idő).
- Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem a padlizsánt, megkenem őket olívaolajjal, sózom, borsozom.
- Kb 25 - 30 perc alatt puhára sütöm a padlizsánt a sütőben.
- Közben elkészítem az öntetet: a hozzávalókat egy kis pohárban összekeverem.
- Ha elkészült a padlizsán, tányérra helyezem, meglocsolom a tahinis szósszal, megszórom gránátalmával és friss koriander levelekkel. Pitával tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése