Szín- és ízkavalkád: brokkolis-almás saláta pisztránggal
Hihetetlen, hogy szeptember közepe van és még mindig 30-35 fokot mutat a hőmérő.
Ilyenkor jöhetnek a tartalmas salik. Ez a színkavalkád-sali például több szempontból is izgi:
- Felhasználtam benne a brokkoli szárát is - nagyon környezettudatos :-)
- A puha brokkolit kiegészíti a roppanós lilahagyma és alma
- Eddig idegenkedtem a lilahagymától a salátákban, pedig isteni
- Édes-sós-füstölt-pikáns, ebben a saliban minden van
Próbáljátok ki!
Hozzávalók (1 főre)
- 1 kisebb fej brokkoli - a szárával együtt
- 1/2 piros alma
- 1/2 lilahagyma
- 1 marék bébispenót
- 1 füstölt pisztráng
öntethez:
- fél pohár natúr joghurt
- 2 ek mustár
- 1 tk mustármag
- 1 ek szójaszósz
- pár csepp citromlé
- 1 tk fokhagyma granulátum
- só, bors
- A brokkoli rózsáit apró darabokra vágom és vékonyan felszeletelem a szárát is.
- 2-3 perc alatt megpárolom forró vízben, majd hideg víz alá teszem és hagyom kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése