Szín- és ízkavalkád: brokkolis-almás saláta pisztránggal

Hihetetlen, hogy szeptember közepe van és még mindig 30-35 fokot mutat a hőmérő. 
Ilyenkor jöhetnek a tartalmas salik. Ez a színkavalkád-sali például több szempontból is izgi: 

  • Felhasználtam benne a brokkoli szárát is - nagyon környezettudatos :-) 
  • A puha brokkolit kiegészíti a roppanós lilahagyma és alma
  • Eddig idegenkedtem a lilahagymától a salátákban, pedig isteni
  • Édes-sós-füstölt-pikáns, ebben a saliban minden van 

Próbáljátok ki!



Hozzávalók (1 főre)
  • 1 kisebb fej brokkoli - a szárával együtt
  • 1/2 piros alma
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 marék bébispenót
  • 1 füstölt pisztráng 
öntethez: 
  • fél pohár natúr joghurt
  • 2 ek mustár
  • 1 tk mustármag
  • 1 ek szójaszósz
  • pár csepp citromlé
  • 1 tk fokhagyma granulátum 
  • só, bors
  1. A brokkoli rózsáit apró darabokra vágom és vékonyan felszeletelem a szárát is.
  2. 2-3 perc alatt megpárolom forró vízben, majd hideg víz alá teszem és hagyom kihűlni. 

Megjegyzések