Sült barack levendulás túróval


Torta nélkül is működik. A sült barackot nem lehet elrontani és a vendégeid is imádni fogják. Fagyi mellé, zabkására, müzlire, joghurtra is tökéletes :) 


Szerintem ezek az ízek illenek legjobban a sárgabarackhoz: 
- pisztácia
- levendula
- vanília
- málna 
- rózsavíz
- kardamom


RECEPT

Barackhoz
  • 8 db sárgabarack (nektarin vagy őszibarack is működik)
  • 1,5 dl víz
  • 5 ek erytrit
  • 3 ek citromlé
  • 0,5 teáskanál őrölt vanília
Túrókrémhez
  • 100g túró
  • 2 ek tej
  • 2 ek erytrit
  • pár csipet szárított levendulavirág, vagy rózsavíz, esetleg egy citrom héja
Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
  2. A sárgabarackokat elfelezem, kimagozom. 
  3. Az erytritet és a vizet egy kis lábasban összeforralom, hozzáadom a vanília aromát és a citromlevet. Néhány percig erős lángon főzöm, amíg kissé besűrűsödik. 
  4. Egy jénai aljába öntöm a szirupot, a sárgabarackokat vágott felükkel lefelé belehelyezem. 10 percig sütöm. 
  5. A barackokat megfordítom, picit meglocsolom őket a 'cukros' lével és 10 percre visszateszem a sütőbe.
  6. Ha kész, megvárom, míg kihűlnek. Ekkor dekorálom őket a túrókrémmel, vagy fagyival - ezt a fantáziádra bízom :)
(pár napig elálla a hűtőben - túrókrém díszítés nélkül persze)

A receptet Chili és Vanília inspirálta

Megjegyzések