Sült barack levendulás túróval
Torta nélkül is működik. A sült barackot nem lehet elrontani és a vendégeid is imádni fogják. Fagyi mellé, zabkására, müzlire, joghurtra is tökéletes :)
Szerintem ezek az ízek illenek legjobban a sárgabarackhoz:
- pisztácia
- levendula
- vanília
- málna
- rózsavíz
- kardamom
RECEPT
Barackhoz- 8 db sárgabarack (nektarin vagy őszibarack is működik)
- 1,5 dl víz
- 5 ek erytrit
- 3 ek citromlé
- 0,5 teáskanál őrölt vanília
- 100g túró
- 2 ek tej
- 2 ek erytrit
- pár csipet szárított levendulavirág, vagy rózsavíz, esetleg egy citrom héja
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
- A sárgabarackokat elfelezem, kimagozom.
- Az erytritet és a vizet egy kis lábasban összeforralom, hozzáadom a vanília aromát és a citromlevet. Néhány percig erős lángon főzöm, amíg kissé besűrűsödik.
- Egy jénai aljába öntöm a szirupot, a sárgabarackokat vágott felükkel lefelé belehelyezem. 10 percig sütöm.
- A barackokat megfordítom, picit meglocsolom őket a 'cukros' lével és 10 percre visszateszem a sütőbe.
- Ha kész, megvárom, míg kihűlnek. Ekkor dekorálom őket a túrókrémmel, vagy fagyival - ezt a fantáziádra bízom :)
(pár napig elálla a hűtőben - túrókrém díszítés nélkül persze)
A receptet Chili és Vanília inspirálta
A receptet Chili és Vanília inspirálta
Megjegyzések
Megjegyzés küldése