Brokkolis-áfonyás saláta


Nyáron gyakran viszek magammal munkába olyan ebédet, amit egy padon ülve 20 perc alatt meg tudok enni. 
Ilyenkor igyekszem nem a telefonomat nyomkodni, hanem kicsit kapcsolódni magammal, érzéseimmel, gondolataimmal. Így nap közepén jól esik átgondolni: mi történt addig, mit intéztem el, hogyan reagáltam egyes helyzetekben és miért, mi az amit még várok aznap, hogy érzem magam.
Fontos kérdések ezek, amik elől gyakran az online stimulációk felé menekülünk. 

Szóval szeretek a szabadban, egyedül ebédelni. Londonban ezt úgy hívtuk "lunch al fresco" azaz ebéd a szabad ég alatt :-) 




Hozzávalók (1 főre):
  • 5-6 brokkolirózsa apró darabokra szedve (nyersen)
  • 1 marék bébispenót
  • 1/2 alma apró kockákra vágva
  • 1 marék áfonya
  • 1 evőkanál goji bogyó
  • 1 evőkanál mandula
  • (opcionális: belekeverhetsz egy kis főtt quinoát vagy más főtt gabonát, vagy csomagolj mellé teljes kiőrlésű péksütit/kenyeret)
Az öntethez: 
  • 1/4 pohár natúr joghurt
  • 1/2 tk erytrit
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 tk almaecet
  • 1 tk mák
  • csipet só és bors

  1. A saláta hozzávalókat összekverem egy tálban és meglocsolom egy fél citrom levével (így a hűtőben akár 1-2 napig is friss marad)
  2. Egy külön tálkában összekeverem az öntet hozzávalóit. Az öntetet csak közvetlen azelőtt öntöm rá a salira, mielőtt megenném. 

Megjegyzések