Strapabíró, egyszerű sajttorta - cukor- és fehérliszt nélkül
89. szülinapot ünnepeltünk a hétvégén ezzel a cukor, fehérliszt-, tojás- és maceramentes sajttortával.
Meglepően strapabíró: 4 órát utazott a kánikulában és mégis ilyen szép maradt.
"Kvázi sütés nélküli": max. 20 perc aktív idő, 10 perc sütés + pihentetés
HOZZÁVALÓK (kisebb, 23 cm átmérőjű, 8-10 szeletes tortához)
Keksz alap:
Meglepően strapabíró: 4 órát utazott a kánikulában és mégis ilyen szép maradt.
"Kvázi sütés nélküli": max. 20 perc aktív idő, 10 perc sütés + pihentetés
- A ropogós alap Korpovit kekszből készül: 5 perc aktív idő 10 perc sütés
Plusz pár óra pihentetés a hűtőben - A sajtkrémes tölteléket nem kell sütni: csak keverd össze és ezt is hagyd pihenni
A strapabíróság titka néhány kanál útifűmaghéjban rejlik, amit a krémbe tettem. Ettől kicsit tejbegríz-szerű állaga lett.
Szerintem enélkül is működik, de egy 4 órás autóutat nem vállalnék be nélküle :-)
Na és nagyon finom! Az intenzív csokis kekszalap egészen különlegessé teszi.
Elhanyagolható a szénhidráttartalma: eritrittel kb. 5g lassú CH + a gyümölcs, nyírfacukorral kicsit több.
Szerintem enélkül is működik, de egy 4 órás autóutat nem vállalnék be nélküle :-)
Na és nagyon finom! Az intenzív csokis kekszalap egészen különlegessé teszi.
Elhanyagolható a szénhidráttartalma: eritrittel kb. 5g lassú CH + a gyümölcs, nyírfacukorral kicsit több.
HOZZÁVALÓK (kisebb, 23 cm átmérőjű, 8-10 szeletes tortához)
Keksz alap:
- 1 bögrényi Korpovit keksz (8-10db keksz)
- 8 ek szobahőmérsékletű vaj
- 3 ek erytrit vagy nyírfacukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
- 250 g tejföl
- 2 tégely krémsajt (200 grammosak)
- kb. 6-8 evőkanál porXukor (nyírfa porcukor)
- 1 tk vanília aroma
- 1-2 ek citromlé
- 2 ek útifűmaghéj
(opcionális: + 1 ek kakaópor, ha kakaós réteget is szeretnél)
Málna, vagy más bogyós gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS
- Először elkészítem a keksz alapot. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
- A Korpovit kekszet robotgépben morzsává aprítom az édesítőszerrel és a kakaóporral együtt.
- Hozzáadom a vajat is és pár perc alatt összedolgozom a robotgépben.
- Kézzel belenyomkodom a nedves-vajas masszát egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljába.
- A tortaformát 8-10 percre beteszem sülni a sütőbe. Majd kiveszem és hagyom kihűlni (én egész éjszakára betettem a hűtőbe)
- Közben összekeverem a sajtkrém hozzávalóit egy tálban és beteszem a hűtőbe (pár órára vagy egy éjszakára).
- Mikor kihűlt és megkeményedett a kekszes alap, rákenem a sajtkrémet.
(!Ha túl sok útifűmaghéjat használtál, akkor lehet, hogy nagyon megszilárdult a krémed. Nyugodtan hígítsd fel néhány evőkanál plusz tejföllel) - Plusz dekor ötlet (opcionális): a sajtkrém 1/4 részét tedd külön és keverd össze 1 evőkanál kakaóporral. Ezzel dekorálhatod a tortát.
- Jöhet a sok bogyós gyümölcs a tetejre :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése