Meggyes-mandulás tejfölös fagyi

A meggyhez remekül passzol a marcipáníz (amit a mandulaaroma ad), meggy és a csoki. 
Cseresznyével is működik. 

Külön örülök neki, hogy végre megvan, hogy használhatom fel a maradék tejfölt. Nem szeretek ételt kidobni, de tejfölből a legtöbb recepthez csak pár kanállal kell. Így mindig fejtörést okoz, mit kezdjek egy majdnem egész, megbontott dobozzal.

Nyáron mindig fagyit fogok belőle készíteni :) 





Hozzávalók (2 jégkrémhez)

  • 10-12 szem meggy, kimagozva
  • 3-4 ek erytrit
  • pár csepp citromlé
  • csipet vanília őrlemény
  • 200 ml tejföl 
  • 1 csipet só
  • 4 ek erytrit (ízlés szerint) 
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • néhány kocka diabetikus étcsoki, darabokra törve

Elkészítés

  1. Összekeverem az erytritet a meggyel, csipet vaníliával és egy kis citromlével egy pici lábasban. Felforralom, majd kb. 10 percig alacsony tűzön főzöm, hogy levet eresszen.
  2. Félreteszem a meggyet kihűlni. 
  3. Közben összekeverem egy műanyag dobozban a tejfölt, sót, erytritet, mandulaaromát és a cseresznye levének felét. Az így kapott krémet beteszem a fagyasztóba 25-30 percre. 
  4. Ezután a krémhez hozzákeverem a cseresznyét és a csokidarabokat is és jégkrémformába keverem.
  5. Legalább 6 órára mélyhűtőbe teszem.
    Tálalás előtt érdemes pár percel korábban kivenni, hogy egy picit engedjen.

Megjegyzések