Meggyes-mandulás tejfölös fagyi
A meggyhez remekül passzol a marcipáníz (amit a mandulaaroma ad), meggy és a csoki.
Cseresznyével is működik.
Külön örülök neki, hogy végre megvan, hogy használhatom fel a maradék tejfölt. Nem szeretek ételt kidobni, de tejfölből a legtöbb recepthez csak pár kanállal kell. Így mindig fejtörést okoz, mit kezdjek egy majdnem egész, megbontott dobozzal.
Nyáron mindig fagyit fogok belőle készíteni :)
Hozzávalók (2 jégkrémhez)
- 10-12 szem meggy, kimagozva
- 3-4 ek erytrit
- pár csepp citromlé
- csipet vanília őrlemény
- 200 ml tejföl
- 1 csipet só
- 4 ek erytrit (ízlés szerint)
- 1 teáskanál mandulaaroma
- néhány kocka diabetikus étcsoki, darabokra törve
Elkészítés
- Összekeverem az erytritet a meggyel, csipet vaníliával és egy kis citromlével egy pici lábasban. Felforralom, majd kb. 10 percig alacsony tűzön főzöm, hogy levet eresszen.
- Félreteszem a meggyet kihűlni.
- Közben összekeverem egy műanyag dobozban a tejfölt, sót, erytritet, mandulaaromát és a cseresznye levének felét. Az így kapott krémet beteszem a fagyasztóba 25-30 percre.
- Ezután a krémhez hozzákeverem a cseresznyét és a csokidarabokat is és jégkrémformába keverem.
- Legalább 6 órára mélyhűtőbe teszem.
Tálalás előtt érdemes pár percel korábban kivenni, hogy egy picit engedjen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése