Light kólás brownie - csoki nélkül

Egyik barátom annyira szereti a light kólát, hogy még az éjjeli szekrényére is azt tesz lefekvéskor - pohár víz helyett :)

Neki készítettem ezt a kólás brownie-t. Annyira jól sikerült, hogy együltő helyünkben meg is ettünk egy adagot!

Sűrű csokis tésztája hasonló a brownie-éhoz, de jóval könnyebb: nincs benne csoki és talán a szénsav is lazít rajta kicsit. 
Valójában ez a csokis piskóta és a brownie közötti arany középút :)

Hozzávalók (10 szelethez - akkorákhoz, mint amit a képen látsz)
  • 90g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 35g fehér tönkölyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 75g erytrit
  • 3 evőkanál kakaópor
  • csipet szódabikarbóna
  • 100g vaj 
  • 125 ml kóla
  • 65 ml tej
  • 1 tojás, felverve
  • 0.5 tk vanília kivonat
Elkészítés
  1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
  2. Összekeverem a lisztet, sütőport, erytritet, kakaóport, szódabikarbónát egy keverőtálban. 
  3. Egy kis lábasban megolvasztom a vajat és közben hozzáöntöm a kólát. 
  4. A 'vajas kólát' hozzáöntöm a lisztes keverékhez. 
  5. Hozzáadom a tejet, tojást és vaníliát is. 
  6. Jól elkeverem - nagyon folyós tésztát kapok. 
  7. Egy szilikonos sütőtepsi vagy kenyérforma aljába öntöm a tésztát kb. 2-3 cm vastagon (nekem ebből egy nagyobb és 2 kisebb kenyérforma és jött ki)
  8. Kb. 25 percig sütöm.  Ekkor villával ellenőrzöem, hogy megsült-e a belseje is.
    Ha vastagabb tésztát sütsz (miért ne), akkor a sütési időt kb. 40 percre módosítsd.
  9. Hagyom kihűlni a formában. Magában, fagyival és/vagy csokiöntettel tálalom. 

Megjegyzések