Spárgás cézár garnélával
Végigdőzsöltem a hétvégét és vasárnap este valami nagyon egyszerű és könnyű alapvacsira vágytam. Azért szerettem volna egy kis szezonális ízt is belevinni. Június lévén a spárga adta magát :)
Azt már tudjuk, hogy a spárga passzol a zöldborsóhoz, parmezánhoz, lazachoz, krémsajthoz, de a garnélarákkal és a parmezánnal alkotnak csak igazán jó párost!! (=triót)
Az ízek önmagukban is fantasztikusak, de ha úgy tartja kedved, az olajmentes Cézár öntettel olyan bőségesen meglocsolhatod, ahogy csak akarod.
Hozzávalók (1 nagy tálhoz):
- 1/4 jégsaláta
- 5 szem koktélparadicsom
- 10-12 szál zöldspárga
- kenyérkocka vagy 50g tofu
- 6 db garnélarák
- só, bors
- 1 ek parmezánsajt
Olajmentes Cézár öntet:
- 50g natúr joghurt (válassz zsírosabb, krémes joghurtot
- 1 ek magos dijoni mustár
- 1/4 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma összepréselve vagy 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1/2 tk szójaszósz
- 1 ek parmezán
- só, bors
Elkészítés:
- Készítsd el az öntetet, egyszerűen keverd össze a fenti hozzávalókat. Kóstold meg: legyen jó markáns íze, hogy kompenzálja a jégsali vízízét. Tedd a hűtőbe, amíg elkészül a többi.
- Piríts meg kenyérkockákat a sütőben. Vagy kockázz fel 50g tofut. Sózd, borsozd és 200 fokon 10 perc alatt grillezd őket ropogósra a sütőben.
- A spárgáknak vágd le a fás szárát. Sós vízben kb. 3-4 perc alatt főzd meg őket, szűrd le és folyass rá hideg vizet a csapból. Tedd őket konyhai törlőkendőre száradni.
Vágd le a spárgák hegyét (ezt majd dekorációnak használhatod) a maradékot pedig szeleteld fel hosszában és keresztben is. - A garnélákat szórd meg sóval, borssal. Egy kis olajon grillezd meg őket.
- Szeleteld fel a jégsalit, koktélparadicsomot és tedd őket egy tálba a felszeletelt spárgával.
- Locsold meg bőségesen az öntettel.
- Tedd rá a garnélát, a spárgafejeket és szórd meg parmezánnal és a kenyér/tofukockákkal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése