Spárgás cézár garnélával

Végigdőzsöltem a hétvégét és vasárnap este valami nagyon egyszerű és könnyű alapvacsira vágytam. Azért szerettem volna egy kis szezonális ízt is belevinni. Június lévén a spárga adta magát :)

Azt már tudjuk, hogy a spárga passzol a zöldborsóhoz, parmezánhoz, lazachoz, krémsajthoz, de a garnélarákkal és a parmezánnal alkotnak csak igazán jó párost!! (=triót)

Az ízek önmagukban is fantasztikusak, de ha úgy tartja kedved, az olajmentes Cézár öntettel olyan bőségesen meglocsolhatod, ahogy csak akarod. 




Hozzávalók (1 nagy tálhoz):

  • 1/4 jégsaláta
  • 5 szem koktélparadicsom
  • 10-12 szál zöldspárga
  • kenyérkocka vagy 50g tofu
  • 6 db garnélarák
  • só, bors
  • 1 ek parmezánsajt
Olajmentes Cézár öntet:
  • 50g natúr joghurt (válassz zsírosabb, krémes joghurtot
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1/4 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma összepréselve vagy 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1/2 tk szójaszósz
  • 1 ek parmezán 
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Készítsd el az öntetet, egyszerűen keverd össze a fenti hozzávalókat. Kóstold meg: legyen jó markáns íze, hogy kompenzálja a jégsali vízízét. Tedd a hűtőbe, amíg elkészül a többi.
  2. Piríts meg kenyérkockákat a sütőben. Vagy kockázz fel 50g tofut. Sózd, borsozd és 200 fokon 10 perc alatt grillezd őket ropogósra a sütőben.
  3. A spárgáknak vágd le a fás szárát. Sós vízben kb. 3-4 perc alatt főzd meg őket, szűrd le és folyass rá hideg vizet a csapból. Tedd őket konyhai törlőkendőre száradni.
    Vágd le a spárgák hegyét (ezt majd dekorációnak használhatod) a maradékot pedig szeleteld fel hosszában és keresztben is.
  4. A garnélákat szórd meg sóval, borssal. Egy kis olajon grillezd meg őket.
  5. Szeleteld fel a jégsalit, koktélparadicsomot és tedd őket egy tálba a felszeletelt spárgával.
  6. Locsold meg bőségesen az öntettel.
  7. Tedd rá a garnélát, a spárgafejeket és szórd meg parmezánnal és a kenyér/tofukockákkal.


Megjegyzések