Rebarbarás-epres zabpehelyszelet (vegán, cukormentes, fehérlisztmentes)
A rebarbara-eper kombó az egyik kedvencem.
Ebben a zabpehelyszeletben fantasztikusan összeér az eper és a rebarbara íze.
Cukormentes & fehérlisztmentes, így IR-diétázóknak is szuper tízórai vagy sportolás előtti snack. Tojásmentes, és vegán változathoz a vajat helyettesítheted mandulavajjal.
Hozzávalók:
(8db normál müzliszelet méretű szelethez - egy szilikonos gyümölcskenyér formában sütöttem)
- 40g zabpehely
- 40g + 2 evőkanál zabliszt
- 40g erytrit
- csipet só
- 40g olvasztott mandulavaj (vagy sima vaj, ha nem vegán)
- 1/2 ek citromlé
- 1 ek erytrit
- 60g rebarbara kis kockákra vágva
- 70g eper, kis kockákra vágva
- mandulaszeletek (opcionális)
Elkészítés (15 perc aktív, 40 perc sütés):
- 190°C-ra előmelegítem a sütőt. Szilikonos sütőformát használok.
(Ha nem, akkor kikenem a formát egy kis vajjal/sütőpapírral kibélelem.) - Összekeverm a zabpelyhet, a 40g zablisztet, 40g erytritetés a sót a sütőforma aljában.
- Ráöntöm az olvasztott vajat és összedolgozom, amíg kicsit darabos lesz. Ha túl sok lett a vaj, és kicsit 'tocsogós' marad, akkor még 1-2 evőkanál lisztet hozzáadok.
- 1/4 bögrényit félreteszek ebből a zabpelyhes morzsából. A maradékot egy kanállal jól szétnyomkodom a sütőformában - ez lesz az alsó réteg.
- A gyümölcs felét szétterítem az alsó zabpelyhes rétegen. Meglocsolom citromlével, 1/2 evőkanál erytrittel. A maradék gyümölcsöt is elosztom a sütőformában, majd megszórom egy újabb 1/2 evőkanál erytrittel.
- Az előbb félretett morzsát rászórom a gyümölcsre és megszórom mandulapehellyel.
- 30-40 percig sütöm 190 fokon, amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Nagyon finom illata lesz!
- A sütőformában hagyom kihűlni. Nyugodtan tedd be a hűtőbe, ott ugyanis hamarabb kihűl és ropogósabb lesz. (Hűtőben napokig eláll)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése