Háromféle vegán fagyi: Epres-kókuszos, kókuszos, avokádós-kókuszos (nemzeti színekben)

Az egész ország EB lázban ég. Pár napja volt szerencsém Marseille-ben végigdrukkolni a magyar csapat Izland ellen vívott meccsét. Hatalmas élmény volt!

Ma a portugál válogatottal mérkőzünk meg. Nagy meleg lesz, ennek megfelelően trikolór fagyival készültem a szurkoláshoz.

A piros réteg eper, a fehér kókusz, a zöld pedig a legizgalmasabb: krémes avokádó-kókusz-lime.

Mindegyik cukormentes, tejmentes és vegán!! :)


Kevésbé hazafias alkalmakkor készíthetsz csupán egy vagy kétszínű jégkrémet is. 

RECEPT 
A mennyiségeket úgy adtam meg, hogy ízenként kb. 2-2  jégkrémhez elegendőek. Tehát az alábbi hozzávalókból összesen 6 db trikolór jégkrémet tudsz készíteni.

Jégkrémforma: Én a Tschibo-tól vettem szilikonosat, remekül működik. Ha nincs jégkrémformád, üres joghurtos dobozban is elkészítheted a jégkrémet :)

1. Vaníliás-kókuszos fagyi (háromszínű jégkrém esetén ezt a többi előtt 1 órával készítsd el)
  • 1 bögre (240ml) sűrű kókuszkrém - én az ALDI-sra esküszöm (VAGY ha nem fontos, hogy vegán legyen a jégkrémed, akkor ehelyett 1 bögre, azaz 240 ml natúr joghurtot is használhatsz) 
  • 3 evőkanál édesítőszer (kókuszvirágszirup vagy agavészirup)
  • 3 evőkanál útifűmaghéj
  • 0.5 teáskanál vanília aroma
A hozzávalókat összekeverem egy tálban. A fagyasztóba teszem és 1 órán át állni hagyom, ezalatt összesűrűsödik. Ekkor kiveszem a fagyasztóból, megkavarom, átforgatom.
Jöhet a többi szín:

2. Epres-kókuszos fagyi
  • 1.5 bögre (240ml) fagyasztott eper
  • 0.5 bögre (120 ml) sűrű kókusztej 
  • 2 ek édesítőszer (kókuszvirágszirup vagy agavészirup)
  • 0.5 teáskanál természetes vanília aroma
A hozzávalókat összeturmixolom botmixerrel. 

3. Avokádós-kókuszos fagyi 
  • fél érett avokádó (hámozva)
  • 80ml sűrű kókusztej
  • 3-4 evőkanál édesítőszer (kókuszvirágszirup / agavészirup)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • pár csepp citrom- vagy limelé (ízlés szerint 1 lime reszelt héja)
  • csipet só
A hozzávalókat összeturmixolom botmixerrel.

Ha mindhárom jégkrém színnel elkészültem, akkor rétegesen a jégkrémformákba kanalazom őket és min. 6 órára a mélyhűtőbe teszem.

Tipp: Kb. 15-20 perccel azelőtt érdemes a jégkrémeket kivenni a fagyasztóból, hogy elfogyasztanád őket. Ha így "dekantálod" őket, nem lesznek fagyosak.






Megjegyzések