Lazacos-spárgás-krémsajtos szendvicsek

Május van: minden édes ételbe eper, a sósakba pedig spárga kerül :) 
Ezek a szendvicsek nemcsak gyönyörűek, de isteniek is. Kenyérrel vagy kétszersülttel is tökéletes 

Kenyéren


Abonetten
Hozzávalók (1 főre)
  • 2 ek krémsajt
  • 2 ek sűrű natúrjoghurt (vagy még krémsajt)
  • 2 ek felaprított kapribogyó
  • 1 tk citromlé
  • 2 tk petrezselyem (vagy kapor)
  • bors
  • 4-6 spárga
  • 2 szelet füstölt lazac
  • 2 kenyér enyhén megpirítva vagy kétszersültek
  • citromhéj a tálaláshoz

 Elkészítés

  1. Először elkészítem a krémsajtot: 2 ek krémsajtot összekeverek 2 ek sűrű natúr joghurttal, az összeaprított kapribogyóval, citromlével, petrezselyemmel és borssal. 
  2. A spárgát megfőzöm 3 perc alatt enyhén sós vízben. Ha megfőtt, leöntöm róla a forró vizet és azonnal hideg vizet öntök rá. 
  3. Ha egy picit lehültek a spárgák, levágom a hegyüket és belecsavarom őket egy-egy csík lazacba. 
  4. A kenyereket megkenem a krémsajtos öntettel, és ráteszem a spárgát, illetve egy kis citromhéjat dekoráció gyanánt. 



Megjegyzések