Lazacos-spárgás-krémsajtos szendvicsek
Május van: minden édes ételbe eper, a sósakba pedig spárga kerül :)
Ezek a szendvicsek nemcsak gyönyörűek, de isteniek is. Kenyérrel vagy kétszersülttel is tökéletes
Kenyéren Abonetten |
- 2 ek krémsajt
- 2 ek sűrű natúrjoghurt (vagy még krémsajt)
- 2 ek felaprított kapribogyó
- 1 tk citromlé
- 2 tk petrezselyem (vagy kapor)
- bors
- 4-6 spárga
- 2 szelet füstölt lazac
- 2 kenyér enyhén megpirítva vagy kétszersültek
- citromhéj a tálaláshoz
- Először elkészítem a krémsajtot: 2 ek krémsajtot összekeverek 2 ek sűrű natúr joghurttal, az összeaprított kapribogyóval, citromlével, petrezselyemmel és borssal.
- A spárgát megfőzöm 3 perc alatt enyhén sós vízben. Ha megfőtt, leöntöm róla a forró vizet és azonnal hideg vizet öntök rá.
- Ha egy picit lehültek a spárgák, levágom a hegyüket és belecsavarom őket egy-egy csík lazacba.
- A kenyereket megkenem a krémsajtos öntettel, és ráteszem a spárgát, illetve egy kis citromhéjat dekoráció gyanánt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése