Házicsokiba mártott eper

Végre van bőven friss eper! 
Ha sürgősen epres desszertre vágysz és max. 5 percet tudsz várni, mártogasd őket házi csokiba! Majdnem olyan egyszerű, mint megmosni és magában megenni :)

Különösen ajánlom ezt a receptet, ha olyan isteni, édes eperre sikerült szert tenned, mint nekem a hétvégén a Dunakanyarban!
És egyben kaptok egy mindenmentes, házicsoki receptet is!

Hozzávalók (kb. 10 eperhez)
  • 10-15 eper megmosva
  • 4 evőkanál kókuszzsír
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakópor
  • 2 evőkanál (vagy ízlés szerinti) erytrit vagy agavé szirup
Elkészítés

  1. 1-2 perc alatt megolvasztom a kókuszzsírt alacsony lángon egy kis lábosban. 
  2. Hozzáadom a kakaóport és jól elkeverem, hogy feloldódjon.
  3. Beleszórom a kiválasztott édesítőszert - ízlésemnek megfelelő mennyiségben. 
  4. Míg a szósz még meleg, megforgatom benne az epreket a csutkájuknál fogva. 
  5. 3-5 percre a mélyhűtőbe teszem őket. Ennyi idő elég kb. ahhoz, hogy megdermedjen a csoki. 
u.i. Nem áll el, hiszen meg van mosva az eper - azonnal elfogyasztandó :)


Megjegyzések