Házicsokiba mártott eper
Végre van bőven friss eper!
Ha sürgősen epres desszertre vágysz és max. 5 percet tudsz várni, mártogasd őket házi csokiba! Majdnem olyan egyszerű, mint megmosni és magában megenni :)
Különösen ajánlom ezt a receptet, ha olyan isteni, édes eperre sikerült szert tenned, mint nekem a hétvégén a Dunakanyarban!
És egyben kaptok egy mindenmentes, házicsoki receptet is!
Hozzávalók (kb. 10 eperhez)
- 10-15 eper megmosva
- 4 evőkanál kókuszzsír
- 4 evőkanál cukrozatlan kakópor
- 2 evőkanál (vagy ízlés szerinti) erytrit vagy agavé szirup
- 1-2 perc alatt megolvasztom a kókuszzsírt alacsony lángon egy kis lábosban.
- Hozzáadom a kakaóport és jól elkeverem, hogy feloldódjon.
- Beleszórom a kiválasztott édesítőszert - ízlésemnek megfelelő mennyiségben.
- Míg a szósz még meleg, megforgatom benne az epreket a csutkájuknál fogva.
- 3-5 percre a mélyhűtőbe teszem őket. Ennyi idő elég kb. ahhoz, hogy megdermedjen a csoki.
u.i. Nem áll el, hiszen meg van mosva az eper - azonnal elfogyasztandó :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése