Pesztó csicseriborsóból

Imádom a pesztót, de a boltiakat kicsit túl nehéznek/zsírosnak érzem... nem csoda, hiszen a pesztó alapját olajos magvak és olíva olaj adják. 

Az én változatom zöldséggel felturbózott, nem tartalmaz olajos magvakat, sőt az olaj is elhagyható belőle. Szendvicskrémként, mártogatósként és salátaöntetként is felhasználhatod.



Hozzávalók (egy kis tálkányihoz)

  • 100g konzerv csicseriborsó 
  • 3 nagy marék friss bazsalikomlevél 
  • 2 evőkanál citromlé 
  • 1 fokhagyma gerezd 
  • a 'hígításhoz': 2-3 karika cukkini (olajmentes, diétás változat) és/vagy 1 ek olívaolaj 
A hozzávalókat összeturmixolom kézi botmixerrel. 

Ha szeretnéd, hogy az állaga jobban hasonlítson a bolti pesztókéhoz, akkor adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat - de nekem olaj nélkül is nagyon tetszett.







Megjegyzések