Főtt tojás spenótos muffinba rejtve
Nem csak húsvétra ajánlom ezt a reggeli sós muffint, amibe egy egész főtt tojást rejettem :)
A tészta ropogós teteje és a lenmag szuperül kiegészíti a főtt tojást és a muffin belsejének lágyságát.
Laktózmentes, teljes kiőrlésű és inzulinrezisztancia-kompatibilis reggeli: 1 óriás muffinban kb. 30g lassú felszívódású szénhidrát van.
Mindenképp próbáljátok ki!!
Hozzávalók (4 óriásmuffinhoz)
- 4 kisebb méretű tojás (a muffinok közepébe)
- 2 tojásfehérje (a tésztába)
- 200g teljes kiőrlésű zabliszt
- 150 g friss spenót
- 2 teáskanál szerecsendió
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 1teáskanál szódabikarbóna
- 1teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 50g olivaolaj + 1 ek a zöldségek sütéséhez
- 1 vöröshagyma
- 2-3 evőkanál lenmag
Elkészítés
- 4 tojást forró vízben kb. 5-6 perc alatt megfőzök, majd rögtön hideg vízbe teszem és megpucolom őket.
- Előmelegítem a sütőt 210°C-ra, a muffinformákba papírt teszek.
- Egy serpenyőben felforrósítok egy kanál olívaolajat, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és a friss spenótot. Kb. 1 percig pirítom, majd leveszem a tűzről.
- Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, szerecsendiót és 2 evőkanál lenmagot.
- Egy másik tálban összekeverem a tojásfehérjéket a joghurttal és az olívaolajjal.
- A liszthez hozzákeverem a folyékony hozzávalókat, plusz a spenótot és a hagymát is. Jól összedolgozom. Sűrű, de puha tészta kell, mert majd a tojást körbe kell vele venni a muffinformában. Ha túl kemény, akkor egy kis (laktózmentes) tejet öntök hozzá.
- A muffinformák aljába 1-1 evőkanál tésztát teszek. Ráhelyzek egy főtt tojást és befedem a tésztával. Fontos, hogy a tészta körbevegye a tojást, ha kell az ujjammal benyomkodom a tojás és a muffinpapír közé. A tojásra is kerüljön legalább 1 ujjnyi tészta.
- A muffinok tetejét is megszórom lenmaggal.
- 5 percig 210 °C-on, majd 15 percig 200°C-on sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése