Tripla mandulás linzer

Ezekben a kekszekben triplán van mandula: mandulalisztet, mandulavajat és mandulaeszenciát is használtam :)
Többféleképpen variálhatod: sima linzerként, lekvárral vagy csokiba mártva.


Hozzávalók (kb. 20 kekszhez)

160g vaj/mandulavaj - vagy a kettő keveréke
70g erytrit
1 teáskanál fahéj
1 tojássárgája
1 teáskanál vanília aroma 
120g teljes kiőrlésű zabliszt
75g mandulaliszt
0.5 teáskanál mandula kivonat
csipet só

Tipp: Durvára őrölt mandulalisztet használtam, ami a manduladarabok miatt fontos. Ha tudtok, ilyet vegyetek, vagy őröljétek le Ti magatok a mandulát/mandulapelyhet a robotgépetekben.

Elkészítés:
1. Kézi botmixerrel/robotgéppel összedolgozom a mandulavajat, vajat, az erytritet és a mandulakivonatot.
2. Egy másik tálban összekeverem a zablisztet és a mandulalisztet.
3. A lisztes keveréket beleszórom a vajas mixbe, jól összekeverem.
4. 30 percre beteszem a tésztát a hűtőbe.
5. Előmelegítem a sütőt 175 fokra és egy tepsibe sütőpapírt teszek.
6. A 30 perc letelte után kinyújtom a tésztát és formákat vágok belőle.
7. 15 percig sütöm, majd hagyom kihűlni a tepsiben.

B) opció:
6. Teáskanálnyi tészta adagokból kis golyókat formálok és ráteszem a sütőpapírra. Mindegyikbe nyomok egy mélyedést az ujjammal. 
7. 15 percig sütöm, majd hagyom kihűlni a tepsiben.
8. A kekszekben a lyukakat málna lekvárral vagy mogyorókrémmel vagy csokival töltöm meg.

Megjegyzések