Csicseriborsós bonbon
EZEK ISTENI FINOMAK!
Tudjátok, a legjobb sütikben van zöldség... ezt az állítást ezennel kiterjesztem a csokikra is :)
A csicseriborsóban rengeteg fehérje van. Mondjuk egy bonbonra nem jut belőle valami sok, így egyelőre nem tudod bonbonból fedezni a napi fehérje szükségletedet. De rajta leszek az ügyön :)
A mandulavaj kalória- és zsírtartalma viszonylag magas. Viszont ez 'jó' (telítetlen) zsír, amire szüksége van a szervezetnek.
Ha a készen kapható diabetikus csoki helyett saját csokiöntetet készítesz kakaóporból, erytritből és kókuszzsírból, akkor 100%-ban jótékony (azaz telítetlen) zsírok lesznek a bonbonjaidban :)
A szénhidrát nagyrésze is 'jó', azaz lassan felszívódó szénhidrát, elsősorban a zabpehelyből.
Elkészítés
- Egy robotgépben összeaprítom a zabpelyhet és a lecsepegtetett csicseriborsót.
- Egyesével hozzáadom a mandulavajat, az agavé szirupot, erytritet, sót, a vaníliát és mandula aromát.
- Addig aprítom a hozzávalókat a gépben, míg gyúrhatóvá össze nem áll a massza.
- Ekkor kis diónyi golyókat gyúrok belőle kézzel és 10-15 percre a mélyhűtőbe teszem őket egy tálcán.
- Közben egy kis lábosban alacsony tűzön felolvasztom a csokit 1 ek. olivaolajjal vagy kókuszzsírral együtt.
- Ha megszilárdultak a hűtőben a bonbon golyók, akkor mindegyik golyót megmártom az olvadt csokiban.
- Az így kapott bonbonok tetejét megszórom összetört mandulával, kókuszreszelékkel (stb.)
- Újabb 15-20 percre a fagyasztóba teszem a bonbonokat, ezalatt megkeményedik rajtuk a csoki.
- Ha marad belőlük, hűtőben tárolom a bonbonokat :)
Tápanyagtartalom 1 bonbonban:
kb. 80-90 kalória, 9g CH, 3g fehérje és 5g zsír
Megjegyzések
Megjegyzés küldése