Répatorta-keksz :)

Ez a keksz zseniális! Ropogós és répatorta íze van :)
Az egyik kedves férfi kóstolónak annyira bejött, hogy olyat tett, amit még soha: elkérte a receptet és megsütötte :) És nagyon jól sikerült neki, szóval ne habozzatok, egyszerű és nagyszerű recept :)



Hozzávalók:
Kekszhez:
  • 1 bögre (240ml) teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál só
  • 1.5 teáskanál őrölt fahéj 
  • 0.25 teáskanál szerecsendió (elhagyható)
  • 0.25 teáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
  • 0.25 bögre (60 ml) olívaolaj
  • 0.5 bögre erytrit 
  • 1 tojás (a sárgájával vagy anélkül - nélküle keményebb lesz kicsit)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 kisebb répa lereszelve
  • 0.75 bögre zabpehely
  • 0.25 bögre kókuszreszelék
  • mazsola (elhagyható)
Mázhoz (önmagában is teljesen jó a keksz)
  • 1 krémsajt
  • 1 bögre porcukor nyírfacukorból
  • pár csepp tej
  • 0.25 teáskanál vanília aroma

Elkészítés
1. 180 fokra előmelegítem a sütőt, egy tepsibe sütőpapírt teszek.
2. Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót és gyömbért. Félreteszem.
3. Egy másik tálban kézi botmixerrel jól összedolgozom az olajat az erytrittel.  Hozzáadom a tojást és a vanília aromát és tovább keverem, míg összeáll. 
4. A lereszelt répát is hozzáadom a folyékony hozzávalókhoz.
(ha van robotgép, akkor le se kell reszelni a répát, csak a 3-4. pontok hozzávalóit mind beledobálni) 5. Kis adagonként összeöntöm a lisztes és a folyékony hozzávalókat. 
6. A végén beleszórom a zabpelyhet, kókuszreszeléket és mazsolát is.
7. Púpos evőkanálnyi halmokat teszek a tésztából a sütőlapra. Kézzel kicsit kekszformájúra lapogatom őket, de amúgyis szét fognak valamelyest terülni.
8. 10-12 percig sütöm, amíg picit aranybarna színük lesz a szélén. Amikor kiveszem, picit még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak.

9. A máz hozzávalóit csak össze kell keverni és a kihűlt kekszekre kenni/csorgatni.

Megjegyzések