Kávés muffin
Általában hétfő reggelente hívom 'segítségül' ezt a kávés muffint. Kétféle tésztából készül és ropogós, fahéjas kekszmorzsa van a tetején.
A sütikben gyakran használt vajas-lisztes morzsát a következő egyszerűbb és diétabarátabb mix-szel helyettesítettem:
- összemorzsoltam 2 db Korpovit kekszet
- adtam hozzá egy kis fahéjat és erytritet
Hozzávalók
- 10 evőkanál olivaolaj
- 130 ml (laktózmentes) tej
- 2 tojás
- 2 teáskanál vanília aroma
- 2 és 1/8 bögre zabliszt
- 0.5 bögre erytrit
- 2.5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1.5 teáskanál instant kávé 1.5 forró vízben feloldva
- a tetejére:
+ 2-3 korpovit keksz szétmorzsolva
+ 0.5 teáskanál fahéj
+ 3 evőkanál erytrit
Elkészítés
- 220 fokra előmelegítem a sütőt.
- Az instant kávét feloldom 1.5 kanál forró vízben
- Összekeverem az olívaolajat, tejet, tojásokat és a vanília aromát.
- Egy másik tálban összekeverem a lisztet, erytritet, sütőport és a sót.
- A liszthez hozzáöntöm az olajos keveréket és összedolgozom.
- Félig megtöltöm a tésztával a muffinformákat.
- A maradék tésztához hozzáöntöm a kávét és eldolgozom. Ezután a kávés masszát is szétosztom a muffinformák között.
- Összemorzsolok 2-3 korpovit kekszet és elkeverem egy kis erytrittel és fahéjjal.
- A kekszmorzsát rászórom a muffinokra.
- 5-10 percig 220 fokon, utána még 15-20 percig 180 fokon sütöm. A kezdeti magasabb hőmérséklet segít abban, hogy a muffinok szépen megemelkedjenek.
- Sütés után 10-15 percet érdemes várni, míg kicsit kihűlnek a muffinok.
Az eredeti receptet Joy the Baker blogján találtam, de laktóz, cukor- és fehérlisztmentesítettem.
A diétabarát Korpovitos kekszmorzsa az én találmányom :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése