Sült almás-káposzta

Karácsonykor sok fincsi édességet készítettem, de a menü legnépszerűbb eleme egyértelműen az almás sült káposzta volt. 
Nagyon egyszerű és húsok mellé, köretként, de teljes kiőrlésű toaston is tökéletes.
Abszolút stresszmentes: csak össze kell keverni 5 perc alatt a hozzávalókat és 1 órára a sütőbe tenni.


Hozzávalók (4 főre)
  • 1 lilakáposzta felszeletelve
  • 2 alma
  • 3 marék aszalt vörösáfonya (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál erytrit
  • 1 narancs (v 2 mandarin leve)
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • csipet só és bors
Elkészítés:
  1. A káposztát vékony csíkokra szeletelem, az almát kimagozom és felkockázom. 
  2. Egy sütőtálban összekeverem az összes hozzávalót és lefedve 1 órán keresztül sütöm őket. Egyszer-kétszer kiveszem és átforgatom.


Megjegyzések