Tejberizs karfiolból
Vettem 2 óriási fej karfiolt és nem tudtam már velük mit kezdeni. Ezért a sült rizs sikerén felbuzdulva kipróbáltam, hogy vajon a tejberizsben is helyettesíthető-e a rizs karfiollal.
A válasz igen.
Ám felhívom a figyelmed, hogy kb. egy pohárnyi után egy kicsit elkezdtem érezni a karfiol ízét. Szóval nagy adagot csak akkor ajánlok, ha túlvásároltad magad karfiolból (mint én) vagy nagyon elszánt szénhidrát-minimalizáló vagy :-D
Egy nagyobb adag így 8g gyors szénhidrátot (a tejből) és kb. 75 kalóriát tartalmaz. Ez kb. negyedannyi szénhidrát és feleannyi kalória, mint ugyanennyi normál tejberizsben.
Hozzávalók (2 kisebb adaghoz - adagonként kb. 75 kcal & 8g gyors CH)
Egy nagyobb adag így 8g gyors szénhidrátot (a tejből) és kb. 75 kalóriát tartalmaz. Ez kb. negyedannyi szénhidrát és feleannyi kalória, mint ugyanennyi normál tejberizsben.
Hozzávalók (2 kisebb adaghoz - adagonként kb. 75 kcal & 8g gyors CH)
- 1 bögre robotgépben nyersen összeaprított karfiol (kb. fél karfiolból)
- 250 ml (alternatív) tej
- 8-10 evőkanál erytrit
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 tojásfehérje
Elkészítés
- A nyers karfiol rózsáit összeaprítom konyhai robotgépben. Kb. 1 bögrényi lesz belőle.
- Egy lábasban felforralom a tejet a karfiollal, erytrittel, vaníliával, fahéjjal
- Kb. 10 percig főzöm.
- Hozzáadom a tojásfehérjét és további 3-4 percig főzöm.
- Attól függően, hogy sikerült, még adok hozzá tejet/leöntöm a felesleget.
- Melegen vagy hidegen tálalom, lekvárral vagy fahéjjal.
Ezt a receptet alakítottam át (kicsit kevésbé zsíros)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése