"Csakzöldség" fözelék

Imádom a fözeléket. De nem értem, miért kell bele lisztet, krumplit, tejszínt tenni, mikor anélkül is zseniális :)

Hozzávalók (2 före)
- 450g mirelit parajpüré v leveles spenót
- 2 bögre zöldborsó
- 0.5 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldségleves kocka
- 2 kis füstölt pisztráng
- só, bors

Elkészítés
1. Pár csepp olajon megpuhítom a felszeletelt hagymákat.
2. Hozzáadom a picit felengedett parajt és a zöldborsó felét.
3. Felöntöm 200 ml vízzel és hozzáadom a leveskockát. (Késöbb vizet adhatok még hozzá attól függöen h milyen állagúra szeretném a fözeléket.)
4. Kb 10-15 percig közepes lángon fözöm az egészet.
5. Ha a paraj kiengedett, turmixgéppel összepépesítem az egészet. (Ha parajpürét használok, akkor is, a borsó miatt)
6. Közben a sütöben átmelegítem a pisztrángokat.
7. A zöldségpürét visszateszem a tüzre. Hozzáadom a maradék borsót. További 5 percig fözöm.
8. A fözeléket, ha kell, vízzel hígítom. Sózom-borsozom.
9. A pisztráng darabkákkal és pirítóssal tálalom.

Megjegyzések