#Gyorsvacsi: újragondolt nizzai saláta

Marketingvezetőként az egyik legnagyobb kihívást a hétköznapi vacsik jelentik. A munkában folyamatosan döntéseket kell hoznom, felelősséget kell vállalnom a csapatomért és fél7-7 előtt ritkán tudok eljönni az irodából.
Ha otthon vacsizunk, olyan fogásokra van szükségem, amik:
1. 30 perc alatt elkészülnek, de nem előre csomagolt készételek
2. táplálóak - lassú szénhidráttal, sok vitaminnal, fehérjével
3. cukor-, fehérliszt- és húsmentesek (hal oké) és nem zsírosak
4. könnyen beszerezhető alapanyagokból vannak, mégis izgalmasak
5. triatlonista, húsimádó párom sem marad éhes (azt hiszem, ez adja az igazi csavart a dolognak)

Ezeket a "gyorsvacsi" sorozatban fogom bemutatni, ha van ilyen receptetek, küldjétek el nekem, egy évben 250 munkanap van, így ilyen receptből sosem elég :-)

Ma az újragondolt nizzai saláta volt soron. 6 főre készítettem el és a fiúk is le voltak nyűgözve és "teljesértékű ebéd"-nek titulálták :)


Teljesértékű, mert:
-Megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátot tartalmaz - hála az édesburgonyának. A kukoricából használjunk kevesebbet, mert annak picit magasabb a glikémiás indexe.
- A tonhal és a tojás miatt fehérje is van benne böven
- Alig van benne zsír és koleszterin, az öntetben pedig nincs olaj. Ha a koleszterinre odafigyelsz, a tojássárgáját is kiiktathatod.


ÚJRAGONDOLT NIZZAI SALÁTA
Hozzávalók - 2 före
A salátához:
- 1/2 jégsali, vagy 200g csomagolt saláta
- 1 kis konzerv kukorica
- 6 db koktélparadicsom
- 1 kisebb édesburgonya - megfözve*, kockákra vágva
- 2 kis tonhal konzerv
- 2 fött tojás
- 10 olajbogyó félbevágva

A hozzávalókat szépen elrendezem egy tálon.

Az öntethez: 
- fél pohár natúr joghurt 
-   2 evökanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma szétpaszírozva
- só, bors

Az öntet hozzávalóit összekeverem, majd jól meglocsolom vele a tányéron elrendezett salátát. Azonnali fogyasztásra :)

* fözési idö kb 10-12 perc

Megjegyzések