Őszibarackos-krémsajtos muffin
A balatoni nyaralónk kertjéből hozott őszibarackból egy igazán csajos sütit hoztam most ki: fahéjas krémsajttal töltött barackos muffint. A koncepció egyértelműen rózsaszín muffin papírért kiáltott :)
A kedvetekért kiszámoltam, hogy 130 kalória van egy muffinban - ez azért elég jól hangzik, mert olyan finom, hogy egynél nehéz megállni - kettő simán lecsúszik belőle uzsonnára :)
A kedvetekért kiszámoltam, hogy 130 kalória van egy muffinban - ez azért elég jól hangzik, mert olyan finom, hogy egynél nehéz megállni - kettő simán lecsúszik belőle uzsonnára :)
Elég jó dolog, amikor kisétálsz reggel a házból és ez fogad:
- FAHÉJAS KRÉMSAJTTAL TÖLTÖTT ŐSZIBARACKOS MUFFIN
cukormentes, teljes kiőrlésű
10 db közepes muffin esetén 130 kalória/muffin
Hozzávalók:
1.4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt 480
2 kávéskanál sütőpor
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 kávéskanál só
- 0.5 teáskanál fahéj
- 100 g erythrit
90 ml (laktózmentes) tej
1 db tojásfehérje
1 kávéskanál vanília kivonat
50 ml olívaolaj
2 nagyobb őszibarack meghámozva, feldarabolva
Töltelékhez
- 6 evőkanál zsírszegény krémsajt
- 1 evőkanál erytrit
- 0.5 teáskanál fahéj
Tetejére:
- 2 evőkanál erytrit
- 0.5 teáskanál fahéj
- Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 220 fokra. Kikeverem a krémsajtos tölteléket.
- Összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat és az erythritet.
- Egy másik tálban összekeverem a tejet, tojásfehérjét, vanília aromát és az olajat. Turmixgéppel egy kicsit összedolgozom.
- A tejes masszát hozzáöntöm a lisztes keverékhez, és jól összedolgozom. Elég sűrű lesz a tészta.
- Beleszórom a tésztába az őszibarackot.
- Megtöltöm a muffin formákat félig, majd 1-2 teáskanál krémsajtos tölteléket teszek mindegyikre. Ezután rákanalazom a maradék tésztát.
- A muffinok tetejére egy kis fahéjas erytritet szórok.
- 5-10 percig 220 fokon, utána még 15-20 percig 180 fokon sütöm őket. A kezdeti magasabb hőmérséklet segít abban, hogy a muffinok szépen megemelkedjenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése