Őszibarackos-krémsajtos muffin

A balatoni nyaralónk kertjéből hozott őszibarackból egy igazán csajos sütit hoztam most ki: fahéjas krémsajttal töltött barackos muffint. A koncepció egyértelműen rózsaszín muffin papírért kiáltott :)

A kedvetekért kiszámoltam, hogy 130 kalória van egy muffinban - ez azért elég jól hangzik, mert olyan finom, hogy egynél nehéz megállni - kettő simán lecsúszik belőle uzsonnára :)


Elég jó dolog, amikor kisétálsz reggel a házból és ez fogad:



    FAHÉJAS KRÉMSAJTTAL TÖLTÖTT ŐSZIBARACKOS MUFFIN
    cukormentes, teljes kiőrlésű
    10 db közepes muffin esetén 130 kalória/muffin


    Hozzávalók:
    1.4 bögre teljes kiőrlésű zabliszt 480
    2 kávéskanál sütőpor
    0.5 kávéskanál szódabikarbóna
    0.5 kávéskanál só
    0.5 teáskanál fahéj
    100 g erythrit
    90 ml (laktózmentes) tej
    1 db tojásfehérje
    1 kávéskanál vanília kivonat
    50 ml olívaolaj
    2 nagyobb őszibarack meghámozva, feldarabolva

    Töltelékhez
    6 evőkanál zsírszegény krémsajt
    1 evőkanál erytrit
    0.5 teáskanál fahéj

    Tetejére: 
    2 evőkanál erytrit
    0.5 teáskanál fahéj
    Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 220 fokra. Kikeverem a krémsajtos tölteléket.
  2. Összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat és az erythritet.
  3. Egy másik tálban összekeverem a tejet, tojásfehérjét, vanília aromát és az olajat. Turmixgéppel egy kicsit összedolgozom.
  4. A tejes masszát hozzáöntöm a lisztes keverékhez, és jól összedolgozom. Elég sűrű lesz a tészta.
  5. Beleszórom a tésztába az őszibarackot.
  6. Megtöltöm a muffin formákat félig, majd 1-2 teáskanál krémsajtos tölteléket teszek mindegyikre. Ezután rákanalazom a maradék tésztát.
  7. A muffinok tetejére egy kis fahéjas erytritet szórok. 
  8. 5-10 percig 220 fokon, utána még 15-20 percig 180 fokon sütöm őket. A kezdeti magasabb hőmérséklet segít abban, hogy a muffinok szépen megemelkedjenek.



Megjegyzések