Meggyes-mákos-citromos muffin

Nagyon különleges ízt ad a meggy, mák és citrom együtt: engem a marcipánra emlékeztet.

Ezek a muffinok hihetetlenül könnyedek, érdemes kipróbálni. Egész évben elkészíthető, hiszen fagyasztott meggyből szinte jobb is, mint frissből (a fagyasztott nem enged úgy levet).

meggyes muffin teljes kiőrlésű cukormentes





MEGGYES-MÁKOS-CITROMOS MUFFIN
cukormentes, laktózmentes, teljes kiőrlésű, csökkentett koleszterin tartalmú
10 db nagyobbacska muffin esetén 190 kalória/muffin

Hozzávalók:
  • 1.8 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kávéskanál 
  • 100 g erythritol
  • 3-4 evőkanál mák (darálatlan)
  • 125 ml laktózmentes tej
  • 80 ml frissen facsart citromlé
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 kávéskanál vanília kivonat
  • 65 ml olívaolaj
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 bögre fagyasztott meggy
Elkészítés:

  1. Egy krumplihámozóval meghámozom a citromot (a macerás citromhéj reszelés helyett)
  2. A sütőt előmelegítem 220 fokra. A tejet kimérem és beleöntöm a friss citromlevet.
  3. Összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, az erythritet és a mákot.
  4. Egy másik tálban összekeverem a tojást, hozzáadom citromleves tejet, olajat, vanília aromát és a citrom héjat. Turmixgéppel egy kicsit összedolgozom, míg a citromhéjat apróra nem darabolom.
  5. A tejes masszát hozzáöntöm a lisztes keverékhez, és jól összedolgozom.
  6. Beleszórom a tésztába a még fagyott meggyet.
  7. Megtöltöm a muffin formákat, majd megszórom őket még egy kis erytrittel.
  8. 5-10 percig 220 fokon, utána még 15-20 percig 180 fokon sütöm. A kezdeti magasabb hőmérséklet segít abban, hogy a muffinok szépen megemelkedjenek.

                                                 

                              

Megjegyzések