Csokis-cukkinis zabkása
A zabkása számomra a reggelik hercegnője: egészséges, olcsó és gyorsan elkészül. Sokan unalmasnak tartják, de millió variációt lehet kitalálni - variálható az íz, az elkészítés, a díszítés...
Az én egyik kedvencem a CUKKINIS-CSOKIS, amit leginkább egy óriási adag forró csoki pudinghoz tudnék hasonlítani.
Ha nem turbózom fel málnával vagy más gyümölccsel, akkor mindössze 25g lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz. A cukkiniben van 2-3 gramm szénhidrát, de mivel zöldség, ezt még a szigorú IR diétát követők is figyelmen kívül hagyhatják.
Cukkinis-csokis zabkása
cukormentes, laktózmentes, adagonként 230 kcal és 40g szénhidrát (25g lassú, 15g gyors - ezutóbbi kiiktatható a gyümölcs és diabetikus csoki elhagyásával)
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók / 1 adag
- 0.25 bögre zabpehely (vagy quinoa)
- 120 ml víz
- 1 közepes db cukkini
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 2 ek erythritol
- 100 g málna
- 5 g diabetikus csokoládé
Elkészítés
- A zabpelyhet alacsony tűzön, kétszer annyi vízben felteszem főni.
- Közben egy konyhai robotgépben összeaprítom finomra a cukkinit.
- Ahogy kezd megdagadni a zabpehely, hozzáadom a kakaót, fűszereket és az erytritolt, majd a cukkinit is.
- Amikor már megfelelő a zabkása állaga (kb. 10-15 perc), akkor beleszórom a málnát (mirelit is megfelelő).
- Forrón tálalom, málnaszemekkel és egy-két kocka diabetikus csokival, ami a forró zabkásán megolvad :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése