Barackos-levendulás-citromos
Sárgabarackos sütiből sosem elég, bármilyen változatban jöhet. De azt hiszem, eddig ez a legzseniálisabb kombináció: sárgabarack, citrom és a levendula.
Provence a tányérodon :)
BARACKOS-LEVENDULÁS VAJAS SÜTI
(cukormentes, teljes kiőrlésű, 20 cm átmérőjű tortához)
Hozzávalók:
- 120g vaj
- 100g erytrit
- 120 ml tej
- 1 tk vanilia
- 1 tojás + 2 fehérje
- 220g zabliszt
- 1 citrom héja
- 1 ek sütőpor
- Csipet só
- 1,5 teáskanal levendula
- 1 evőkanál szeletelt mandula
- 8 sárgabarack kimagozva, félbevágva
Elkészítés:
- 160 fokra előmelegítem a sütőt és kikenek egy 20cm átmérőjű tortaformát vajjal.
- Felolvasztom a vajat, hozzáadom az erytritet, tejet, vanília aromát. Botmixerrel keverek rajta.
- Hozzáadom a tojást és a tojásfehérjéket.
- Krumplihámozóval levágom egy citrom héját, hozzáadom a folyékony keverékhez és a kézi botmixerrel összedolgozom (én citromhéj reszelés helyett erre a módszerre esküszöm).
- Egy másik tálban összekeverem a lisztet a sütőporral, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
- A folyékony hozzávalókat ráöntöm a lisztes keverékre és jól eldolgozom.
- Beleöntöm a tésztát a kivajazott tortaformába, egy késsel elegyengetem.
- A torta tetején elosztom a sárgabarack feleket, hogy a héjas részük nézzen lefelé.
- Megszórom egy kis mandula pehellyel (opcionális)
- 75 percig 160 fokon sütöm.
- Ha megsült, még rászórom a maradék fél evőkanál levendula szirmot. Hidegen vagy melegen is fantasztikus.
- (opcionális) 3-4 evőkanál por erytritet vagy nyírfacukrot elkeverek 1 evőkanál vízzel és 1 evőkanál citromlével. Ezzel még meglocsolhatom a tortát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése