Hőségriadóra: uborkás limonádé recept
A maximális kikapcsolódás az, amikor egy nagy házi limonádéval üldögélek a napfényes teraszon egy szuper könyvvel. Ezt már csak úgy lehet fokozni, ha a limonádéba uborkát is teszek :)
Hozzávalók - egy nagy adaghoz
- 1 közepes db kígyóuborka
- 2 citromból nyert citromlé
- 4 ek erythritol vagy 2 ek stevia
- 4 db jégkocka
- 3 dl enyhe ásványvíz
- Meghámozom és turmixgépben összepépesítem az uborkát. Szűrőn vagy egy sűrű textilen keresztül átszűröm a levét - a többit kidobom. Én egy kanálnyit a pépes uborkából visszakeverek az uborkalébe, hogy picit sűrűbb legyen (ajánlom).
- Két citromot kifacsarok, hozzáadom az átszűrt uborkaléhez (kb. ugyanannyi uborka- és citromlével dolgozok).
- 3-4 evőkanál erytritolt teszek hozzá, jól összekeverem.
- Az így kapott szirupot a hűtőbe teszem 15-20 percre. Ezalatt fel fog oldódni az erytritol.
- Jégkockákat dobok bele, és felöntöm enyhén savas ásványvízzel. Uborkaszeletekkel a poháron/pohárban szervírozom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése