Hőségriadóra: uborkás limonádé recept

A maximális kikapcsolódás az, amikor egy nagy házi limonádéval üldögélek a napfényes teraszon egy szuper könyvvel. Ezt már csak úgy lehet fokozni, ha a limonádéba uborkát is teszek :)


Hozzávalók - egy nagy adaghoz


  • 1 közepes db kígyóuborka
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 4 ek erythritol vagy 2 ek stevia
  • 4 db jégkocka
  • 3 dl enyhe ásványvíz

  1. Meghámozom és turmixgépben összepépesítem az uborkát. Szűrőn vagy egy sűrű textilen keresztül átszűröm a levét - a többit kidobom. Én egy kanálnyit a pépes uborkából visszakeverek az uborkalébe, hogy picit sűrűbb legyen (ajánlom).
  2. Két citromot kifacsarok, hozzáadom az átszűrt uborkaléhez (kb. ugyanannyi uborka- és citromlével dolgozok).
  3. 3-4 evőkanál erytritolt teszek hozzá, jól összekeverem.
  4. Az így kapott szirupot a hűtőbe teszem 15-20 percre. Ezalatt fel fog oldódni az erytritol.
  5. Jégkockákat dobok bele, és felöntöm enyhén savas ásványvízzel. Uborkaszeletekkel a poháron/pohárban szervírozom.

Megjegyzések