Hétvége konyhában + epres-mentás limonádé recept

Hétvégén nagyon jól szórakoztam, mindkét nap 3-4 új recepttel próbálkoztam, természesen 'mentes' verziókban :) 


1. Epres-mentás limonádé (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
2. Avokádós-lime-os 'sajttorta' utánzat eperrel (cukormentes)
3. Sült padlizsános-bazsalikomos saláta (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
4. Epres amerikai palacsinta (teljes kiőrlésű, cukor-, laktózmentes)
5. Házi keksz lazaccal és friss tavaszi zöldségekkel (teljes kiőrlésű, cukor-, laktózmentes)
6. Rebarbarás muffin rebarbara öntettel (teljes kiőrlésű, cukor- és laktózmentes)
7. Avokádópuding (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
8. Virgin mojito (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
9. Parmigiana Melanzane (gluténmentes)

Íme az epres-mentás limonádé (1) receptje, ami a nagy melegre és a finomságára való tekintettel visszatérő vendég lesz nálam a következő hónapokban :)



Hozzávalók:

  • 4 ek erythritol
  • 3 dl víz
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 10 dkg eper
  • 2 szál menta
  • 4 db jégkocka

Instrukciók

  1. Felforralk egy fél pohár vizet, és feloldom benne az 5 evőkanál eritritet.
  2. Félre (vagy a hűtőbe) tesszem az így kapott szirupot hűlni.
  3. Ha lehűlt, belecsavarom a citrom levét, hozzáadom a mentaleveleket és az epret, és turmixgépben elkeverem.
  4. Az így kapott sűrű epres levet jégkockákra öntöm, majd ízlés szerint öntünk még hozzá enyhe szénsavas ásványvizet (én kb. 3 dl-t öntöttem még hozzá).
  5. Egy mentalevéllel a tetején, szívószállal tálaljuk.

Megjegyzések