Hétvége konyhában + epres-mentás limonádé recept
Hétvégén nagyon jól szórakoztam, mindkét nap 3-4 új recepttel próbálkoztam, természesen 'mentes' verziókban :)
2. Avokádós-lime-os 'sajttorta' utánzat eperrel (cukormentes)
3. Sült padlizsános-bazsalikomos saláta (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
4. Epres amerikai palacsinta (teljes kiőrlésű, cukor-, laktózmentes)
5. Házi keksz lazaccal és friss tavaszi zöldségekkel (teljes kiőrlésű, cukor-, laktózmentes)
6. Rebarbarás muffin rebarbara öntettel (teljes kiőrlésű, cukor- és laktózmentes)
7. Avokádópuding (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
8. Virgin mojito (vegán, cukor-, laktóz-, tej- és gluténmentes)
9. Parmigiana Melanzane (gluténmentes)
Íme az epres-mentás limonádé (1) receptje, ami a nagy melegre és a finomságára való tekintettel visszatérő vendég lesz nálam a következő hónapokban :)
Hozzávalók:
- 4 ek erythritol
- 3 dl víz
- 1 citromból nyert citromlé
- 10 dkg eper
- 2 szál menta
- 4 db jégkocka
Instrukciók
- Felforralk egy fél pohár vizet, és feloldom benne az 5 evőkanál eritritet.
- Félre (vagy a hűtőbe) tesszem az így kapott szirupot hűlni.
- Ha lehűlt, belecsavarom a citrom levét, hozzáadom a mentaleveleket és az epret, és turmixgépben elkeverem.
- Az így kapott sűrű epres levet jégkockákra öntöm, majd ízlés szerint öntünk még hozzá enyhe szénsavas ásványvizet (én kb. 3 dl-t öntöttem még hozzá).
- Egy mentalevéllel a tetején, szívószállal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése