Szamos Cukrászda bébilépései a cukormentesség felé

Már a hagyományos, nagymúltú cukrászdák is beálltak a 'mentes' sorba, de azért eléggé le vannak maradva etéren. Ilyen a Szamos is.

A Szamosnak vannak cukormentes édességei nyírfacukorral és steviával készülnek, finomak és elég nagy a választék.. legalábbis papíron: torták és csokidesszertek is vannak. 
Ennek ellenére nem ajánlom 'mentes' szempontból:
  • nagyon drága (akár 1000 Ft is lehet egy szelet torta! és a cukormentesek drágábbak, mint a simák)
  • egy-egy cukrászdában kicsi a cukormentes választék: a legnagyobb cukrászdájukban a Vörösmarty téren többször jártam már úgy, hogy nem volt semmi, ami cukormentes, párszor pedig 1 cukormentes sütijük volt csak
  • más hozzávalókra nem gondolnak: nincs gluténmentes édesség, a fehérlisztet gyanúm szerint nem cserélik le, illetve laktózmentes tejet sem tartanak


Vettem már többször édesítőszerrel készült marcipános csokiszívet, illetve a cukrászdákban is már több, finom dolgot próbáltam, mint például:

a diabetikus almatortát

a párizsi csúcsot

Italok: Kávék, teák, stb. Nagyon finom a kávé, de nincs laktózmentes tej.

Ételek: A cukrászdákban általában csak sütik vannak, de a Vörösmarty téri Gourmet házban szendvicsek, saláták is. De nagyon kicsit a cukormentes választék.

Kiszolgálás: Közepes.

Árak: 
Gourmet Ház:
Egy cappuccino 700 Ft, és nincs laktózmentes tej. 

Helyben fogyasztva 700-800 Ft-nál kezdődnek a (cukros) tortaszeletek a Vörösmarty téri Gourmet házban (ez lehet drágább, mint a többi hely). A diabetikus almatorta 1050 Ft volt... plusz a szervízdíj, ugye. 

Szamos Esztergom:
Egy cappuccino 490 Ft.
Sima tortaszeletek 570 Ft-tól kezdődnek, a cukormentesek 700-730 Ft-ba kerülnek, egyéb cukormentes desszertek 300-450 Ft.

Vörösmarty tér/Váci u. 1.

Megjegyzések