Győri 'mentes' kitekintés: Organo café

Győrig kellett utaznom, hogy megtudjam, hogy létezik egy szuperegészséges kávéfajta, aminek annyira pozitív élettani hatásai vannak, hogy Japánban egyenesen része a rákos betegek utókezelésének. 

Azért az ilyesmivel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, de természetesen kíváncsi vagyok minden egészséges vagy annak titulált dologra. És úgy általában szeretek olyan vendéglátóhelyekre menni, akik egészséges ételeket-italokat próbálnak kínálni. Szóval megnéztük. 

A kávé finom volt, de annak ellenére, hogy '8-10 órán keresztül tartó élénkítő hatást' ígértek, 2-3 óra múlva nekünk szükségünk volt egy 'hagyományos' kávé elfogyasztására az ébren maradáshoz :)



Szóval ez az egészséges kávé, a Coffee Organo főként attól ilyen csodálatos, hogy egy Ganoderma lucidum (magyarul pecsétviaszgomba) nevű gombából készített por található benne. A pecsétviaszgombát állítólag 2000 éve használják a gyógyításban, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, segít az emésztőrendszeri problémákon és mint már említettem, a rákos betegek kezelésében is alkalmazzák. Tartalmaz antioxidánsokat és értékes ásványi anyagokat, vitaminokat...

A hagyományos vs "szuperkávé"

Mindez nagyon jól hangzik, de azért van egy olyan érzésem, hogy amit ezekről a kávékról írnak, azt el kell osztani legalább kettővel.
Kicsit utánanéztem ennek a Coffee Organonak és ha minden igaz, egy amerikai, Amway-szerű piramiscég áll mögötte, melynek üzleti modellje megkérdőjelezhető.
A legfurcsább pedig az volt, hogy a személyzet egy része arany színűre festett arccal, manónak öltözve próbálta becsábítani a vendégeket a főtérről. Erről meghökkenésemben nem is tudtam fotót készíteni, de a kávézó facebook oldalán találhattok párat.

A különböző italokhoz tartozó színkódokat a személyzettel együtt sem sikerült megfejtenünk :)

 Paleo sütiválaszték


Kiknek: Paleozók, egészségtudatosak, laktózérzékenyek, cukorbetegeknek, inzulinrezisztensek, kíváncsiak.

Italok: Kávék, tejeskávék, forrócsokik. Vannak laktózmentes változatok és nyírfacukor is.

Ételek: Paleo sütikkel és szendvicsekkel 'hirdetik' magukat, de ez nem az erőssége a helynek. Legalábbis szombat délután, mikor ott jártunk, mindössze 2 db kókuszgolyó és néhány isler árválkodott a pultban.

Árak: Elég olcsó a budapesti helyekhez képest: a paleo isler 150 Ft, a kókuszgolyó 190 Ft. 520 Ft-ba kerül egy 'szuperegészséges és organikus' café latte és a laktózmentes tejért nem kellett pluszban fizetni.

Kiszolgálás/információ: A pincérlány nagyon kedves volt, és általában tudott segíteni, de fura volt, hogy pont a kávéválasztékról nem tudott túl sok információt adni :) Az itallapon levő színkódot például nem sikerült megfejteni az ő segítségével sem.


Organo Café
Győr, Szabadsajtó u. 17.
Hétfő-csüt: 8.00 - 22.00
Péntek - Szombat8:00 - 24.00
Vas9:00 - 22:00

Megjegyzések