Mentes sütik a Balaton legmenőbb piacán



A gyakran Toscana-hoz és Provance-hoz hasonlított Káli-medence egyértelműen a Balaton legnépszerűbb gasztro-kirándulós úticélja idén. A káptalantóti liliompiac pedig minden bizonnyal a legnépszerűbb piac, valószínűleg nem csak a Balaton környékén, hanem az egész országban. 

Ezt az is bizonyítja, hogy amikor egy nyári vasárnap felkerestük, kilométeres kocsisorok álltak az 500 fős Káptalantóti határában.

A welovebalaton tavasszal nézett körül a liliompiacon, a cikk alapján ígéretesnek bizonyult, így én is megnéztem 'mentes' szemszögből. 

Teljes kiőrlésű, tönkölybúzás sütemények hozzáadott cukor nélkül. Csipkebogyólekváros linzer, szilvás lepény, muffin, magos kocka, stb. A legtöbbjükben volt egy kis méz, de hát ennyi mindenkinek belefér, főleg egy nyári vasárnap :) Darabjuk 200-300 Ft.


Ugyanitt tönkölykenyér, teljes kiőrlésű:
Az egyik legérdekesebb dolog amit láttam, a Mai Nass mézzel töltött aszalt zöldségei. A zeller volt a kedvencem, kísértetiesen hasonlított az aszalt almára. 
Amúgy ha valaki kedvet kap hozzá, hogy megkóstolja, az Internetpatikában 900 Ft egy 130g-os csomag. A piacon 800 Ft volt egy zacskóval.


Ezen kívül rengeteg házilekvár-, cukormentes szörp- és kecskesajt árus vonul ki ide vasárnaponként. Sajnos mire mi odaértünk, a hamuban sült teljes kiőrlésű tönkölypogácsa standja már üres volt, pedig nagyon megkóstoltam volna. Majd jövőre :)


A környék legmenőbb étterme, a Kővirág is kivonult egy kávézós büfével, ahol kaphatsz latte-t Nespresso kávéból 490 Ftért (nem volt laktózmentes tej), tortaszeletek 550 Ft-ért (nem volt cukor/gluténmentes). Volt napi menü is (mangalicafasirt, saláta és tökmagos kenyér), de egy piacon, ahol ennyi finomságot lehet kóstolni vétek egy helyen belakni :)

A káptalantóti piacot tehát mindenkinek meleg szívvel ajánlhatom, akármilyen étrendet is kövess, biztosan találsz itt pár finomságot amit megkóstolhatsz :)

Liliomkert piac
Káptalantóti
Nyitva: minden vasárnap délelőtt
Honlap: http://liliomkert.lapunk.hu/

Megjegyzések