Csokitorta egy fél alma szénhidráttartalmával - itt az idei 'Ország Cukormentes Tortája'


Nagyon jó dolognak találom, hogy augusztus 20-án az Ország Tortája mellett évek óta bejelentik az Ország Cukormentes Tortáját is. Idén (is) a Nándori Cukrászda tortáját, a Csokis Kalandot választotta a zsűri.

A hivatalos kép

Megkóstoltam az eredetit a Nándoriban, és biztos vagyok benne, hogy a csoki-rajongóknak nagyon be fog jönni: finom, erőteljes ízű kakaós, vékony piskóta, meggy öntet, marcipán, könnyű csokihab, roppanós csokis bevonat, kakaópor és pár mandulaszelet a tetején. 

A Csokis Kaland fantázianévre hallgató tortaszelet a Nándori cukrászdában 600 Ft-ba kerül. 254 kcal-t és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ezutóbbi megfelel egy fél alma szénhidráttartalmának!

Ilyen volt az enyém a Nándoriban

A torta különböző részeihez nyírfacukrot és eritritolt használtak cukor helyett.

A piskótában mandulaliszt van, aminek alacsonyabb a szénhidráttartalma, és nem vált ki gyors inzulinreakciót. A mandulaliszt a paleo diéta népszerű eleme, de a torta a benne levő vaj és tejszín miatt nem paleo (és nem is laktózmentes). A mandulaliszt egyébként gluténmentes liszt, így maga a torta gluténmentesnek is nevezhető, de mivel a gluténmentesség azt is jelenti, hogy az adott étel olyan helyen és úgy készült, ahol véletlenül sem kerülhetett bele glutén, ezt sajnos nem lehet garantálni.
Ha valaki nekiáll otthon, akkor éppenséggel kis módosítással paleo-, gluténmentes-, laktózmentes változatot is lehet készíteni.

Kiknek? Cukorbetegek, inzulin rezisztensek, egészségtudatosak, diétázók, édesszájúak.

A receptet közzétették az interneten, így országszerte elég sok cukrászdában kapható a Csokis Kaland. Íme a lista. Válasszatok a listáról vagy keressétek az alábbi plakátot és kóstoljátok meg Ti is :)


Megjegyzések