"Mentesen kérem" - Egészségesen élni nem is olyan nehéz :)

Te is érezted már úgy egy étteremben, hogy Te vagy a "problémás vendég" csak azért mert megkérdezed, hogy mi van pontosan egy ételben, esetleg, ne adj' isten kenyérkockák nélkül kéred a Caesar salátát vagy teljes kiőrlésű kenyér iránt érdeklődsz?

Sajnos egyre többen szenvednek valamilyen ételallergiától vagy intoleranciától - lásd az alábbi grafikon, ami a Google magyarországi keresési trendjei alapján mutatja, milyen nagy az érdeklődés a laktózmentes, cukormentes és gluténmentes ételek iránt.


Google keresések, Magyarország, 2010 január - 2014 január
(forrás: Google Trendek)

Ezzel a bloggal gyakorlati tippekkel szeretnénk segíteni azoknak, akik valamilyen allergiával/intoleranciával élnek együtt, vagy csak egyszerűen szeretnének egészséges, szervezetükre nem káros ételeket fogyasztani akkor is ha éppen étteremben esznek.

  1. Igyekszünk felkutatni olyan helyeket Budapesten, ahol 'különleges igényeinknek' megfelelő a választék és kérdéseinkre mosogva válaszolnak. 
  2. Gyakorlati tippeket adunk ahhoz, hogyan lehet olcsón is egészségesen élni  
  3. Megmutatjuk, mi minden készíthető el és szerezhető be mentesen. 
  4. Segítünk megérteni, mi is az egészséges és nem köteleződünk el egy főbb diéta mellett sem. Szólunk húsevőkhöz, vegákhoz, édesszájúakhoz egyaránt.
Reméljük, hogy ezzel könnyebbé tehetjük a mindennapjaitokat és titkon reméljük, hogy hozzájárulunk egy 'egészségtudatos gasztroforradalomhoz' Budapesten. Ha ez így lesz, akkor "mentesen kérni" dolgokat már nem is lesz körülményes, ciki és nem jár lemondásokkal sem.

Megjegyzések